Publicat pe Lasă un comentariu

SFATURI DE LA FLORARIA TRIA’S: TANTARICA, PLANTA CARE ALUNGA TANTARII

Featured Video Play Icon

Cand vorbim despre flori care ne decoreaza pervazul, balconul sau terasa, una dintre recomandarile lui Traian Saplacan de la Floraria Tria’s este TANTARICA, o planta care tine tantarii la distanta in mod natural, fara chimicale si insecticide.

Desi nu este foarte cunoascuta la noi, TANTARICA sau Plectranthus amboinicus este o planta apreciata atat pentru aspectul placut dat de frunzele sale bicolore, cat si pentru parfumul sau placut si intens, condimentat, similar cu cel de tamaie, care alunga insectele mici precum musculitele sau tantarii. In alte tari este extrem de vestita, siind cultivata in cosuri, jardiniere sau ghivece suspendate, adesea in combinatii cu alte flori. Si asta pentru ca rezista foarte bine la variatiile de temperatura, suporta soarele si umbra deopotriva si se inmulteste usor, prin butasi.

La maturitate, planta are un aspect bogat, cu lastari curgatori foarte decorativi. Frunzele verzi sunt conturate cu alb, pubescente si emana acel miros condimentat extrem de neplacut pentru tantari, care o face un insecticid natural. Si daca tot va inlocui dispozitivele chimice repelente, trebuie sa stii ca tantarica este si un condiment de succes in America de Sud, unde este cunoscuta sub numele de oregano cubanez sau de cimbrisor mexican.

Asadar, fie ca vrei sa gonesti tantarii in mod natural, fie ca vrei sa o folosesti la gatit, trebuie doar sa o cumperi si sa te bucuri de beneficiile acestei flori sigur o vei găsi la un preț modic.

Speram ca ti-au placut sfaturile de la Floraria Tria’s!

Te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa-ti alegi o Tantarica!

 

Surse: Floraria Tria’s, adelaparvu.com

Lasă un răspuns