Publicat pe Lasă un comentariu

PRIMULA, PLANTA PENTRU INTERIOR SAU GRADINA? SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

primula de gradina

In aceasta perioada, plantele care produc flori sunt in perioada de repaus. Totusi, la Floraria Trias poti gasi o paleta larga de plante si flori cu care sa-ti decorezi interiorul locuintei. Astazi, iti recomandam PRIMULA, o planta rezistenta si simplu de ingrijit. Daca ai primit in dar sau ai cumparat recent o Primula, iata cateva sfaturi pentru ingrijirea ei:

Primula este o planta perena, originara din Asia si Europa, ce poate ajunge pana la 30 cm inaltime. Denumirea plantei provine din limba latina (“primus”= primul) si sugereaza speciile care au inflorirea primavara foarte devreme. Genul Primula cuprinde numerose specii care se diferentiaza prin aspectul frunzelor si coloritul florilor. Florile de Primula acopera aproape tot spectrul cromatic, de la alb la roz si oranj pana la violet inchis.

primula in cos

PRIMULA, PLANTA PENTRU INTERIOR SAU GRADINA?

Amplasare: in functie de specie, Primula are cerinte diferite fata de cantitatea de lumina. Primula Obconica prefera umbra si semi-umbra, pe cand Primula Malacoides suporta bine soarele direct. Daca detii o Primula Acaulis, este bine sa stii ca o poti aseza pe pervazul ferestrelor. Dupa sfarsitul perioadei de inghet, poti planta Primulele in gradina, iar ele te vor incanta cu florile lor superbe.

primula

Udare: pe parcursul iernii si primaverii, udarea de face prin turnarea apei in ghiveci. Mare atentie la cantitatea de apa pe care o administrezi plantei: excesul de apa duce la ingalbenirea frunzelor si putrezirea radacinilor. Odata cu venirea verii, udarea se poate face si prin pulverizare de 2-3 ori pe zi.

primula obconica floare

Inmultire: se face prin semanat. Pentru aceasta operatiune ai nevoie de un ghiveci si pamant universal PokonPamantul universal este adecvat pentru plantele de apartament si terasa, dar poate fi, de asemenea, utilizat si pentru plante de balcon. Solul proaspat asigura plantei resurse necesare pentru primele 4-6 saptamani.

Te asteptam in Florariile Trias sa-ti achizitionezi o Primula acaulis  sau o Primula obconica!

primula cu floare

Sursa foto: florariatrias.ro, homeguides.sfgate.com

 

 

 

 

Lasă un răspuns