Descriere
Capsicum – Ardei la ghiveci, planta mica, anuala, lemnoasa, cu fructe de toamna si de iarna, care aduc o nota de culoare in casa. Este foarte apreciata ca planta decorativa de sfarsit de an. Provine din America Centrala si de Sud . Frunzele au o lungime intre 8-12 cm , culoarea lor este verde – intens , cu forma ascutita.
Florile apar primavara si vara dar sunt nesemnificative. Sunt urmate de fructe in forma de conuri mici , alungite si ascutite , care isi schimba culoarea pe masura ce se coc , in tonuri luminoase : violet , rosu – portocaliu sau galben.
Udare: La 3 zile, din mai pana in septembrie , fara sa lasati pamantul sa se usuce ; o data pe saptamana daca temperatura scade sub 15 grade C. Vara puteti vaporiza frunzele seara in zilele foarte calduroase.
Lumina: expunerea lunga si intensa la soare este esentiala pentru formarea fructelor.
Temperatura: intre 5 si 20 de grade C
Recomandari Floraria Tria’s:
Ca toate fructele din familia solanaceelor , partile verzi sunt toxice. Fructele la Capsicum – Ardei sunt comestibile dar foarte picante. Aerul cald si uscat duce la caderea frunzelor . Iarna , temperatura nu trebuie sa depaseasca 20 de grade C. Planta tanara, cumparata primavara, trebuie instalata intr-un ghiveci cu diametrul de 12 cm. A se evita apa in farfurie, excesul de apa la nivelul radacinilor duce la putrezirea lor si a plantei. In perioada vegetativa se recomanda administrarea de ingrasamant pentru plante decorative prin flori o data la doua saptamani incepand din primavara pana in toamna sau se pot folosi batoane de ingrasamant cu eliberare lenta pentru plante decorative prin flori care au o perioada de actionare de 3 luni si astfel vei scapa de grija fertilizarilor repetate.
Descopera pe BLOG: Florile care dau culoare lunii septembrie