Publicat pe Lasă un comentariu

FLORILE CARE DAU CULOARE LUNII SEPTEMBRIE. SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

TOP 5 CELE MAI INTERESANTE PLANTE DECORATIVE PRIN FRUNZE - FLORARIA TRIAS

Venirea toamnei reprezinta momentul in care frunzele devin ruginii, iar vremea se raceste treptat. Totusi, acest lucru nu este un impediment in lumea plantelor, cand florile si fructele capata culori de la galben la rosu si pana la caramiziu. Floraria Trias iti prezinta 3 dintre cele mai frumoase flori de toamna:

FLORILE CARE DAU CULOARE LUNII SEPTEMBRIE. SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Crizantemele sunt cele mai de succes flori de toamna, datorita aspectului, coloritului intens al petalelor si modului de ingrijire care nu pune probleme.  In Japonia, acesta floare este considerata aducatoare de viata lunga  si fericire, avand chiar si propriul festival, dedicat in exclusivitate Crizantemelor: “Festivalul fericirii”.  Este bine de stiut ca o Crizantema la ghiveci sau un buchet de Crizanteme  poate fi alegerea ideala pentru un cadou de casa noua. In Romania, Crizantema poate fi numita si <regina de aur a toamnei>, datorita popularitatii pe care a dobandit-o.

 FLORILE CARE DAU CULOARE LUNII SEPTEMBRIE. SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Sfat Trias: pentru a avea o Crizantema la ghiveci sanatoasa, inflorita mereu, iti recomandam sa folosesti batoanele pentru plante cu flori de la Pokon. Prin udare, betisoarele elibereaza substante nutritive la radacini timp de 3 luni, hranind astfel plantele si stimuland inflorirea.

Solanum este o planta decorativa originara din America de Sud. Cunoscut si sub numele de <cartof decorativ>, Solanum poate decora cu succes balcoanele si terasele apartamentelor, dar si ca decor in buchete si aranjamente florale. Spectaculos la aceasta planta este fructul de tip baca, de culoare rosu-portocaliu. Pentru ca Solanum sa faca fructe, are nevoie ca florile sa fie polenizate cu ajutorul unei pensule.

FLORILE CARE DAU CULOARE LUNII SEPTEMBRIE. SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS FLORILE CARE DAU CULOARE LUNII SEPTEMBRIE. SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Capsicum este o specie decorativa prin fructe de culoare mov, rosu, galben portocaliu, etc. Deoarece  ardeiul iute ornamental este o planta anuala, acesta poate fi smuls din pamnt in momentul ofilirii fructelor.

Sfat Trias: Pentru a stimula cresterea si dezvoltarea fructelor la Solanum si Capsicum, Floraria Trias recomanda utilizarea ingrasamntului lichid pentru plante cu flori de la Pokon.

FLORILE CARE DAU CULOARE LUNII SEPTEMBRIE. SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Vino in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro si alege-ti planta favorita de toamna!

Pentru mai multe informatii despre cresterea si ingrijirea plantelor te asteptam pe BLOG!

Lasă un răspuns