In bucatariile moderne, cu mobilier de culoarea lemnului natur, de cires, sau in culori aprinse, plantele au un rol benefic, contribuind la atmosfera placuta si la reusita reunirii familiei in jurul mesei.
Dar stiai ca iti poti avea plantele tale aromate mai aproape de tine, si in acelasi timp si proaspete? Pentru ca aburul emanat in bucatarie nu este suportat de catre toate plantele, trebuie sa le alegem cu grija : busuiocul, telina, menta, patrunjelul, dafinul, mararul sau alte verdeturi aromate se pot cultiva cu succes in ghivece sau jardiniere care sa stea in bucatarie.
Pe unele dintre acestea le poti gasi in Florariile Trias deja crescute, pe altele le poti semana chiar tu in ghiveci. Daca alegi sa le plantezi tu, sa stii ca este important ca pamantul in care le plantezi sa fie amestecat cu nisip, pentru o mai buna drenare a apei. O alta solutie pentru drenarea apei este folosirea de hidrogranule de la POKON. Acestea permit apei sa se scurga cu usurinta, iar radacinile se pot intinde in voie. Poti gasi aceste hidrogranule si fertilizantii POKON in Florariile Trias, in magazinele Mega Image selectionate sau pe https://www.florariatrias.ro/?s=pokon&post_type=product.
Dupa ce ai terminat de insamantat, expune ghiveciul la lumina si nu uita sa uzi solul periodic. In scurt timp, plantele tale vor rasari, vor aroma bucataria si le vei putea folosi la gatit.
Photo : HGTV.com