Publicat pe Lasă un comentariu

TOP 5 CELE MAI INTERESANTE PLANTE DECORATIVE PRIN FRUNZE  – FLORARIA TRIAS

plante decorative prin frunze -floraria trias

Plantele din plastic nu mor niciodata, dar sa fim realisti: sunt oribile; in plus, fiecare casa arata si se simte mai bine daca este decorata cu plante vii. Majoritatea plantelor de interior nu sunt greu de ingrijit, trebuie doar sa te asiguri ca beneficiaza de lumina suficienta si apa (decalcifiata, preferabil). Daca iti doresti sa (re)decorezi interiorul locuintei tale si sa-i aduci energie pozitiva, afla de la Floraria Trias care sunt top 5 cele mai interesante plante decorative prin frunze:

  1. Palmierul Areca

Iti doresti sa aduci marea si vacanta mai aproape de tine? Cu ajutorul unui Palmier Areca (Chrysalidocarpus, sau palmierul de interior) poti crea o atmosfera relaxanta si exotica chiar la tine acasa. Interesant este ca frunzele acestui palmier se curbeaza in partea superioara, creand astfel impresia ca seamana cu un fluture.

Chrysalidocarpus, originar din padurile tropicale din India si China, este cea mai utilizata planta pentru interioarele luminoase.

 

  1. Ficus Benjamin

Este o planta lemnoasa decorativa (atat pentru case, cat si pentru birouri!) prin frunzele sale colorate in diverse nuante, de la verde intens la verde crud, sau lucioase. Originar din zonele tropicale ale continentelor Africa, Asia si Australia, Ficusul Benjamin prefera lumina, dar nu directa, deoarece aceasta poate duce la arderea frunzelor. Amplasarea plantei in locuri cu variatii de temperatura, temperaturi prea mici sau prea mari, poate duce la caderea frunzelor.

La sfarsitul verii, ficusul prierde aproximativ o cincime din frunze, dar nu este cazul sa te sperii, deoarece in primavara vor aparea altele!

 

  1. Alocasia Polly

Aceasta planta tropical, perena, cu aspect de tufa, care poate ajunge la 50-70cm inaltime, este recunoscuta si ca “Masca Africana” sau “Urechea Elefantului”, deoarece forma si modelul frunzelor este fascinant la aceasta planta: Alocasia are frunze mari, ondulate la exterior cu nervuri colorate in alb. Pentru ca sa te incante mereu cu Frunze noi, ofera-i dragoste acestei plante, dar si apa decalcifiata (sfat: poti obtine usor apa decalcifiata, acasa: in apa calcaroasa de la chiuveta se adauga cateva picaturi de otet sau de zeama de lamaie).

 

  1. Philodendron

Spatiile mari si bine luminate au nevoie de plante decorative prin frunze. Alege sa iti decorezi biroul (inclusiv cele cu aer conditionat!), sufrageria sau biblioteca cu un superb Philodendron, recunoscut pentru frumusetea frunzelor. Desi este o planta fara mari pretentii, trebuie sa o feresti de urmatorii factori:

  • umiditatea redusa a pamantului poate duce la ofilirea frunzelor (se recomanda si stergerea acestora, pentru a acapara umiditatea din aer)
  • nu trebuie expusa unor temperaturi de 10-12 grade Celsius
  • prea multa apa poate duce la putrezirea radacinilor si, implicit, la moartea plantei

 

  1. Yucca

Este o planta decorativa de interior foarte populara, datorita aspectului sau, frunzelor mereu verzi si pentru ca este foarte usor de ingrijit: prefera udarile rare, datorita mediului arid din care provine (Mexic). Tunderea varfului la Yucca nu este absolut necesara astfel ca fiecare persoana decide cat de inalta poate ajunge aceasta.

Nu uita! Orice planta decorativa prin frunze are nevoie de ingrasamant. Poti alege dintre:

 

Te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa descoperi cele mai interesante plante decorative prin frunze!

 

Surse foto:Printerest.com , florariatrias.ro, , crocus.co.uk .

Lasă un răspuns