Publicat pe Lasă un comentariu

SFATURI DE LA FLORARIA TRIA’S: CUM POTI AVEA MEREU ORHIDEE INFLORITE

Cele mai iubite plante tropicale sunt, cu siguranta, orhideele. Multe persoane considera ca ar fi greu de ingrijit, dar, daca stii exact de ce au nevoie, te vor rasplati cu florile lor spectaculoase. Daca urmezi cativa pasi simpli, ingrijitul orhideelor va fi ca o joaca si, cu siguranta, un moment de relaxare.

Orhideele infloresc in toata perioada anului, pana in momentul in care raman fara resurse.  Asadar, pentru a inflori din nou ele au nevoie de putin ajutor :

Dupa inflorire, este recomandat sa mutati planta intr-un ghiveci transparent, cam cu un sfert mai mare decat precedentul. Pamantul trebuie schimbat in intregime, recomandat fiind cel de la POKON – bogat in substante nutritive, acesta asigura o dezvoltare optima a plantelor.

Dupa schimbarea pamantului de flori, planta are nevoie sa fie bine aprovizionata cu apa. Este foarte important ca la baza ghiveciului sa nu balteasca apa. Udarile se fac astfel :  vara la aproximativ o saptamana, iar iarna la doua-trei saptamani. Cea mai buna metoda de udare este udarea prin scufundarea ghiveciului in apa timp de cateva minute. Dupa ce se scoate ghiveciul din apa, acesta trebuie lasat sa se scurga.
Un alt factor esential ce asigura o noua inflorire este lumina. Orhideea are nevoie de lumina din plin, insa trebuie ferita de bataia directa a soarelui.

Fertilizarea este foarte importanta. Aceasta se poate face cu ingrasamant lichid, amestecat cu apa de udat, sau cu batoane solide ce au o durata de actionare de 3 luni. In cazul ingrasamantului lichid, acesta se administreaza o data pe luna. Cele mai rapide rezultate le are Powerspray-ul POKON pentru orhidee. Acesta este recomandat a fi pulverizat pe planta o data pe saptamana. Pe langa cantitatea de substante hranitoare, Powerspray-ul POKON  ii confera plantei si umiditatea de care are nevoie.

Asadar, dacă respecți aceste câteva cerințe, orhideea ta te va răsplăti cu frumusetea florilor sale o lunga perioada de timp.

Pentru mai multe sfaturi si informatii, precum si pentru a gasi cele mai frumoase orhidee si fertilizanti Pokon pentru acestea, te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro .

 

 

Lasă un răspuns