Publicat pe Lasă un comentariu

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS: 5 PASI PENTRU UN GAZON PERFECT, VARA

Pentru o gradina frumoasa, pe langa florile minunat colorate, GAZONUL este de nelipsit, dar arsita varii este o adevarata provocare pentru a-l pastra proaspat, verde si des. Un gazon sanatos de vara este obtinut numai prin intretinerea optima; asadar, daca iti doresti o peluza frumoasa, deasa, lipsita de buruieni si usor de ingrijit, urmeaza sfaturile de mai jos:

1. TUNSUL REGULAT este o regula esentiala pentru un gazon perfect. Taiati iarba o data pe saptamana, ideal cu o masina de tuns orizontala cu lame metalice bine ascutite, la o inaltime minima de 5 cm. In lunile iulie si august, mai ales in regiunile calduroase (cum este sudul tarii), firele de iarba se lasa mai lungi (7-8cm), pentru ca se umbresc reciproc si feresc radacinile de arsita soarelui.

2. NU STRANGE RESTURILE DE GAZON DUPA TUNDERE! Adaosul de materie organica este foarte bun pentru sol (reduce evaporarea apei si il fertilizeaza, prin descompunere) si pentru covorul tau verde din curtea casei.

3. FERTILIZATI GAZONUL cu un ingrasamant special pentru acesta, cum este POKON Super Green pentru vara: Avantajele acestui fertilizant de gazon din gama premium:

  • actioneaza rapid si asigura fertilizarea 4 luni de zile
  • se aplica o singura data in timpul verii, preferabil in august
  • este realizat din ingrediente naturale si contine cantitati mari de magneziu si alge pentru un gazon verde intens, cu o crestere sanatoasa.

Un gazon bine hranit este mai frumos, mai rezistent la seceta si previne aparitia muschiului si ierburilor straine.

Fertilizantul se activeaza prin udare. Dupa aplicare, se uda bine gazonul fie manual, fie prin sistem de irigatii.

4. UDATI CONSTANT GAZONUL! O peluza ramane verde doar daca este udata in mod regulat, mai ales in perioadele caniculare sau secetoase. Vara, gazonul trebuie udat o data la doua – trei zile, de preferat prin aspersiune si niciodata in timpul orelor fierbinti – cel mai bine este sa uzi peluza dimineata sau seara. Este indicat sa faceti mai multe udari scurte decat inundare.

Daca nu ai instalat un sistem de irigatie, poti uda cu furtunul, doar tine cont ca trebuie sa distribui cantitatea de apa in mod egal pe întreaga suprafata a ierbii; atentie, daca pamantul se imbiba cu prea multa apa, radacinile plantelor pot putrezi.

5. NU INSAMANTATI GAZONUL in lunile iulie si august! Dupa instalarea caniculei, firele de iarba vor fi prea plapande ca sa reziste. Puteti reinsamanta peluza in luna septembrie.

 PASI PENTRU UN GAZON PERFECT

In Florariile Trias puteti gasi mai multe feluri de fertilizatori Pokon pentru gazon. Alege-l pe cel care se potriveste cel mai bine.

Lasă un răspuns