Publicat pe Lasă un comentariu

SANSEVIERIA, DECOR SUPERB SI FILTRU DE AER. SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS.

Featured Video Play Icon

Iti doresti o planta decorativa prin frunze, simplu de intretinut in apartament, adaptabila si filtru de oxigen pe deasupra? Atunci alege SANSEVIERIA si descopera ce reguli de baza trebuie respectate pentru ingrijirea sa, de la Traian Saplacan (Floraria Trias).

Sansevieria este un gen de plante originar din Africa (Angola, Kenya, Madagascar, Namibia), care cuprinde peste 60 de specii de plante, impartite in 3 categorii, toate cu frunze destul de dese, dar diferite ca si aspect:

  • o categorie cu plante inalte, cu frunze drepte, in forma de sabie;
  • o categorie cu plante mai mici, cu frunzele in forma de rozeta;
  • o categorie cu frunzele tubulare.

Soiurile de Sansevieria pot trai zeci de ani, se inmultesc si se dezvolta rapid, sunt usor de cultivat in ghiveci, nu sunt pretentioase si decoreaza superb orice casa prin decorul frunzelor striate sau pestrite.

sansevieria 1

AMPLASARE:

Sansevieria prefera camerele luminoase, chiar si in apropierea ferestrelor, dar nu suporta lumina directa a soarelui. De asemenea, se adapteaza si la locuri mai umbroase.

 

TEMPERATURA:

Sansevieria nu are conditii speciale privind temperatura. Se descurca bine intre 16 si 24 de grade Celsius si va tolera fluctuatii mari intre temperaturi.

sansevieria 3

UDARE:

Ingrijirea plantei este foarte simpla. Se uda rar, dar frunzele trebuie sterse macar o data pe luna cu o laveta umeda, pentru a elimina praful. Din martie pana in octombrie se uda o data la 2 saptamani si la 4 saptamani in restul anului.  Trebuie sa lasam ca stratul superficial al solului sa se usuce inainte sa udam din nou. Udarea excesiva duce la putrezirea radacinilor, deci evitam chiar si apa ramasa in farfurie!

Sansevieria se descurca bine la umiditatea naturala a camerei, dar trebuie tinuta la distanta de ventilatoare si aer uscat.  Iarna, la temperaturi scazute, se reduce mult udarea.

PAMANT SI FERTILIZARE:

Substratul trebuie sa permita un bun drenaj al apei, astfel incat va recomandam:

De primavara pana toamna se administreaza un fertilizant pentru plante verzi – puteti alege intre:

 

sansevieria 3

INMULTIREA:

TRANSPLANTAREA

Este necesara la 2-4 ani. Cu aceasta ocazie, recomandam:

  • folosirea unui ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decat cel actual;
  • asigurarea unui drenaj foarte bun al apei. Foloseste in acest sens un pamant de plante de apartament pe baza de turba si hidrogranule pe fundul ghiveciului.

Te asteptam in florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa-ti alegi o Sansevieria sau alte plante decorative prin frunze, care iti vor infrumuseta casa si viata.

sansevieria 4

 

 

Lasă un răspuns