Publicat pe Lasă un comentariu

PLANTELE LA BIROU REDUC STRESUL SI OBOSEALA! – SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Plantele la birou reduc stresul

Pentru iubitorii de plante, e de la sine inteles ca a avea macar un ghiveci cu flori la birou ii va ajuta sa treaca mai usor peste stresul de zi cu zi, dar iata ca acest beneficiu este dovedit stiintific !

Cercetatorii americani de la Washington State University au demonstrat ca plantele in ghiveci, la birou, au numeroase beneficii asupra angajatilor : combat oboseala si stresul si amelioreaza afectiuni precum gatul uscat, durerile de cap sau tusea.

Explicatia ? Pe langa faptul ca florile in general induc o stare de bine, ceea ce duce la cresterea imunitatii, se pare ca plantele si microorganismele din pamantul acestora distrug anumiti compusi organici volatili, care ne afecteaza sanatatea.

Revenind la starea de bine, este chiar indicat ca persoanele care au biroul departe de ferestre, sau care chiar nu au ferestre in incapere, sa aiba plante in ghivece.

Studiul a analizat, in paralel, oameni care au lucrat in birouri cu plante in ghivece versus in birouri fara acestea si a dovedit faptul ca in prima categorie (plante prezente) s-a inregistrat o eficienta mai mare si un timp de reactie mai bun. De asemenea, angajatii au devenit mai putin stresati si cu o tensiune arteriala mai buna.

Mai mult, studiul a aratat si ca prezenta plantelor cu multe frunze poate reduce nivelul de praf din incaperi cu pana la 20% !

Dintre plantele benefice sanatii, mentionam acum doar cateva : dracena, palmierul doamnei, cactusul, crassula (arborele de jad), filodendronul, crizantema.

 

Asadar, ce mai astepti ?

Elimina stresul decorandu-ti biroul cu plante in ghiveci – te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa-ti alegi favoritele.

Lasă un răspuns