Publicat pe Lasă un comentariu

INGRIJIREA VIOLETELOR DE PARMA – SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

SAINTPAULIA VIOLETE POKON 1

Violetele de Parma (Violetele Africane) sunt plante perene originare din Africa Centrala. Denumite stiintific Saintpaulia Jonantha, violetele sunt plante de apartament care pot inflori tot anul, daca respecti cateva reguli importante, cum ar fi folosirea ingrasamantului Pokon, special creat pentru Violetele de Parma.

Amplasare:

Saintpaulia nu este o planta pretentioasa, de aceea ea poate fi amplasata intr-un loc cu lumina indirecta. Se recomanda amplasarea pe pervazurile ferestrelor cu orientare vestica sau nordica. Feriti planta de razele directe ale soarelui!

SAINTPAULIA VIOLETE POKON 1

Udare:

se recomanda udarea violetei la aproximativ o saptamana, in perioada in care se asteapta inflorirea. Cu ajutorul hidrogranulelor Pokon, dispuse pe fundul ghiveciului, vei asigura drenarea apei, deoarece violeta nu suporta excesul de apa la radacina, exista pericolul ca aceasta sa putrezeasca. O metoda sigura de udare este prin capilaritate: tot ce trebuie sa faci este sa torni apa in faruria ghiveciului si apoi sa lasi planta timp de 10 minute sa absoarba. Dupa trececera celor 10 minute, elimina excesul de apa, deoarece daca stagneaza poate duce la putrezirea radacinilor.

SAINTPAULIA VIOLETE POKON 1

 

Fertilizare:

din ianuarie pana in noiembrie, o data pe saptamana este benefic sa se aplice ingrasamntul special creat pentru Violetele africane de la Pokon. Acesta asigura o crestere optima a plantelor si o inflorire abundenta. Dozare: dizolvati 1 ml de ingrasamant intr-un litru de apa. Acest ingrasamnt indeplineste toate cerintele violetelor tale, asigurand combinatia perfecta de microelemente si nutrienti necesare inflorii abundente. Il poti gasi accesand: https://www.florariatrias.ro/produs/ingrasamant-violete-africane-pokon-lichid-concentrat-250ml/

Transplantare:

se face la aproximativ 2 ani. Pentru aceasta operatiune, trebuie sa folositi un pamant care asigura cresterea si  dezvoltarea optima a plantei. Noi va recomandam pamantul universal Pokon.

Inmultire:

se face prin despartirea tufei. Pentru aceasta, ai nevoie de un ghiveci si pamant Pokon.

SAINTPAULIA VIOLETE POKON 1

Recomandari Trias:

  • Pentru stimularea cresterii este bine ca frunzele bazale sa fie indepartate!
  • Evitati sa udati frunzele violetelor deoarece au frunze paroase si pot putrezi!

 

Va asteptam in magazinele Trias sau online pentru a va alege cele mai frumoase Violete de Parma!

 

Surse foto: pinterest.com

Lasă un răspuns