Publicat pe Lasă un comentariu

GINKGO BILOBA, ARBORELE PAGODELOR SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

Ginkgo Biloba este o <fosila vie>, specia fiind originara din China , avand o vechime de peste 200 de milioane de ani , dar a ramas aproape neschimbata pana astazi. Desi in Jurasic planta era raspandita in mai toata emisfera nordica, datorita schimbarilor climatice arealul sau actual s-a restrans la o regiune din sud-estul Chinei, de unde a fost adus apoi in Europa (mai precis in Olanda) in 1730. Iar acum acest arbore se cultiva si in alte tari atat pentru aspectul sau ornamental (in parcuri, in curti, pe alei, in gradini botanice), cat si in scop terapeutic. Ginkgo a devenit in ultimii ani una din cele mai importante plante medicinale, sens in care s-au demarat culturi extinse, pentru a-i fi recoltate frunzele si fructele.

Ginkgo Biloba este denumit popular <arborele pagodelor>, <patru-bani>,  <arborele templier japonez>, <caisa argintie>.

In mediul lor natural, acesti copaci au un ritm rapid de crestere, ajung neasteptat de inalti – chiar si peste 30m, cei de 150-200 de ani.

Gingko Biloba adult

Gingko Biloba este o planta medicinala cu proprietati cunoscute si folosite de sute de ani de catre chinezi, in acest scop fiind utilizate atat frunzele, cat si fructele de Gingko.
Eficienta terapeutica a acestei plante medicinale este strans legata de prezenta in cantitati suficiente a unor principii active. Din acest motiv, s-au creat asa-numitele extracte standardizate. Unde substantele active sunt precis dozate si introduse in comprimate, in tincturi, in capsule, in siropuri etc. Pe care le gasim in farmacii si in magazinele cu produse naturiste.

Ginkgo Biloba – sfaturi de ingrijire

Amplasare:

Ginkgo Biloba se planteaza in gradina sau in ghiveci si are nevoie de lumina directa a soarelui, dar suporta si semi-umbra.

Temperatura.

 Prefera un climat mai calduros, arborii tineri fiind sensibili la ger. Arborii maturi sunt mai rezistenti la temperaturile scazute – amplasati in gradina, rezista si la temperaturi sub pragul inghetului.

Solul.

Necesita soluri bogate si profunde, permanent umede. Suporta si solurile mai calcaroase. De precizat este faptul ca apa nu trebuie sa balteasca in farfuria ghiveciului.

Gingko Biloba detaliu

Fertilizarea.

Pentru a stimula cresterea bogata si viguroasa a arborilor si arbustilor la ghiveci. In perioada de vegetatie (incepand cu debutul primaverii) se recomanda aplicarea ingrasamintelor specifice pentru plante cu frunze verzi pentru gradina, precum:

Te asteptam in florariile Trias sa iti alegi Ginkgo Biloba preferata sau alte plante verzi.

De asemenea, trimitem prin curier in toata tara, poti comanda pe www.florariatrias.ro

Lasă un răspuns