Publicat pe Lasă un comentariu

GARDENIA: FRUMUSETE SI PARFUM PENTRU CASA TA SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

Gardenia Jasminoides este una dintre cele mai iubite plante de apartament, datorita frumusetii florilor sale albe (puse in valoare de frunzele verde aprins) si a parfumului superb, asemanator cu cel de Iasomie.

Gardenia nu este dificil de cultivat, dar, daca doriti sa infloreasca, trebuie sa urmati cateva sfaturi de ingrijire, oferite de catre Traian Saplacan:

Amplasare Gardenia:

Gardenia prefera un loc luminos, dar ferit de soarele puternic de peste zi si fara curenti puternici de aer . Vara poate sta si in aer liber, insa in perioada de inflorire se aduce in interior. Nu se recomanda schimbarile repetate ale locului in care este amplasata. Iarna suporta minim 15 grade Celsius .

gardenia jasminoides 1

Udare, pamant, fertilizare:

Gardenia prefera un plus de umiditate in atmosfera. Vara se mentine pamantul in permanenta usor umed fara a se exagera insa, cu apa.

Umiditatea aerului trebuie sa fie mai ridicata in perioada de inflorire, deoarece aerul uscat duce la caderea bobocilor inainte de inflorirea completa.Recomandam (inclusiv iarna, cand planta sta in casa si poate suferi de la incalzirea uscata)  stropirea Gardeniei pe sub frunze, evitand florile si bobocii, pentru ca pot fi afectati. Iarna, planta necesita o perioada de repaus, intr-o incapere racoroasa (15 grade Celsius), cu udare redusa.

Apa de udare trebuie sa fie la temperatura camerei si se recomanda a se pune cateva picaturi de otet sau zeama de lamiae, pentru a regla duritatea apei.

Gardenia are nevoie de un sol acid, ca si Hortensia sau Azaleea, deci recomandam folosirea unui pamant de flori special de la Pokon, care asigura plantei resursele necesare pentru primele 3 luni. Dupa aceasta perioada, se administreaza un ingrasamant de calitate potrivit plantei tale, cum ar fi ingrasamantul lichid de la POKON pentru plante cu flori.

gardenia jasminoides 2

 Inmultire:

Gardenia la ghiveci se inmulteste  prin butasi, din iulie pana in septembrie, in conditii speciale.

Recomandari:

Frunzele plantei se pot sterge de praf, usor, cu o carpa usor imbibata in bere.

La schimbarea ghiveciului, Gardenia se ingroapa suplimentar in pamant  inca 5-10 cm, astfel incat bazele tuturor ramurilor principale sa fie acoperite.

Atentie: atat apa, cat si lumina trebuie sa nu fie nici prea putina, nici in exces! Aceste aspecte, ca si variatiile bruste de temperatura, pot duce la caderea florilor si a bobocilor si la uscarea frunzelor.

gardenia jasminoides 3

Te asteptam in florariile Trias sa iti alegi Gardenia  preferata sau alte plante de terasa si gradina.

De asemenea, trimitem prin curier in toata tara, poti comanda pe www.florariatrias.ro

 

Lasă un răspuns