Publicat pe Lasă un comentariu

DRACAENA, PLANTA USOR DE INGRIJIT CARE SE POTRIVESTE ORICARUI INTERIOR – FLORARIA TRIA

dracaena-floraria trias

Dracaena este una dintre cele mai cautate plante de casa / de terasa din lume (chiar si de gradina in zonele calde). Atunci cand isi aleg o planta, majoritatea oamenilor sunt interesati mai mult de aspectul ornamental decat de utilitate. Afla de la Floraria Trias principalele motive pentru care Dracaena este planta perfecta pentru uz interior, precum si cateva sfaturi utile despre ingrijirea sa:

Dracaena purifica aerul, nu este doar un mit!

 Cu siguranta ai mai auzit despre plante de interior care purifica aerul. Acestea absorb substantele chimice din aer si il lasa curat. Plantele elimina pana la 87% din compusii organici volatili la fiecare 24 de ore, potrivit unei cercetari NASA.

 

Dracaena este una dintre cele mai eficiente plante de uz casnic in curatarea aerului. Ajuta la eliminarea formaldehidei, benzenului, tricloretilenului si dioxidului de carbon, substante chimice ce pot favoriza multe probleme de sanatate, printre care dureri de cap, probleme respiratorii, anemie, boala de maduva, boli de rinichi, si altele.

dracaena de apartament-floraria trias

Dracaena poate imbunatati semnificativ calitatea aerului interior. Conform Societatii Americane de Stiinte Horticole, aerul din interiorul caselor poate fi de 12 ori mai poluat decat aerul din exterior (chiar si cu poluarea). Acest lucru se datoreaza in special compusilor chimici din mobilier, vopsele, imbracaminte, detergent, precum si din materiale de constructie. Eliminarea poluantilor va facilita respiratia, va combate racelile si va imbunatati sanatatea generala.

 

Dracaena, planta care tine sub control umiditatea

 

Se stie cat de importanta este o umiditate echilibrata in orice casa sic a aerul uscat poate fi nociv. Prin procese fotosintetice si respiratorii, plantele elibereaza umezeala in aer. Acest lucru va creste umiditatea in aer. Plantele elibereaza de obicei aproximativ 97% din apa pe care o <beau>. Amplasarea mai multor plante de casa Dracaena va creste umiditatea in camera, ceea ce te va ajuta sa controlezi problemele respiratorii. Conform studiilor realizate de Universitatea Agricola din Norvegia, utilizarea plantelor de casa ajuta la scaderea incidentelor de raceli, piele uscata, tuse uscata si dureri in gat.

 

Ingrijirea plantei

 Dracaena  nu este o planta pretentioasa fata de conditiile de mediu. Acest motiv o face sa fie una dintre cele mai populare plante de apartament.

Amplasare: Dracaena trebuie amplasata intr-un loc luminos, fara lumina directa. Planta iubeste semi-umbra dar nu suporta locurile prea umbrite.

Udare: se recomanda udarea Dracaenei la aproximativ o saptamana, in perioada de crestere si dezvoltare. In perioada iernii, Floraria Trias recomanda ca udarea sa fie realizata de 1-2 ori pe luna. Cu ajutorul hidrogranulelor Pokon, dispuse pe fundul ghiveciului, vei asigura drenarea apei, deoarece Dracaena nu suporta excesul de apa la radacina si exista pericolul ca aceasta sa putrezeasca. O metoda sigura de udare este prin capilaritate: tot ce trebuie sa faci este sa torni apa in faruria ghiveciului si apoi sa lasi planta timp de 10 minute sa absoarba. Dupa trecerea celor 10 minute, elimina excesul de apa, deoarece, daca stagneaza, poate duce la putrezirea radacinilor.

Fertilizare: Ofera-i Dracaenei hrana suplimentara de calitate, special conceputa pentru plante decorative prin frunze. Poti alege dintre: Ingrasamantul lichid pentru plante verzi, Batoane cu eliberare lenta sau Powerspray pentru plante verzi sau palmieri.

Taierea: Atunci cand planta a atins inaltimea dorita, trebuie aplicate taieri pentru modelarea formei. Aceasta operatiune se face primavara, folosind ustensile dezinfectate.

 

Te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa achizitionezi o dracaena, pentru orice interior modern!

 

Surse foto: costafarms.com, pinterest.com, thejoyofplants.co.uk, colorfulnature.com

Lasă un răspuns