Publicat pe Lasă un comentariu

CUM INGRIJIM MONSTERA DELICIOSA? SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Fie ca este mica sau mare, are flori sau decoreaza prin frunze, inteapa sau nu, caracteristicile unei plante o fac frumoasa si unica. Modul in care aceasta arata ne poate spune multe despre ea si despre mediul din care provine. Astazi, Floraria Trias iti ofera informatii interesante despre cum ingrijim Monstera Deliciosa (Ananasul Saracului).

ingrijirea la monsteraMonstera Deliciosa este o planta epifita originara din America Centrala. Epifita inseamna ca isi fixeaza radacinile de alte plante pentru a se sprijini, fara a fi parazi. Interesant la Monstera este ca, in timp, aceasta isi gaureste singura frunzele. De ce? Pentru a facilita lumina si apa provenita din ploi sa ajunga pana la radacini.

frunza de monstera

Amplasare: Monstera prefera spatiile bine luminate, dar fara soare direct, cu temperaturi cuprinse intre 20-24 grade C. Aceasta tolereaza bine aerul uscat si oscilatiile de temperatura, dar nu pentru timp indelungat.

Udare: vara, se recomanda udarea la aproximativ o saptamana. Pulverizarea frunzelor cu apa este absolut necesara daca aerul este foarte uscat. Pe perioada rece, udarea se reduce. Cu ajutorul Hidrogranulelor Pokon, vei asigura drenarea apei, deoarece nu suporta excesul de apa la radacina.

monstera deliciosa

Fertilizare: in perioada de crestere (primavara si vara), o data pe saptamana este benefic sa se aplice Ingrasamntul pentru plante verzi Pokon, care asigura o crestere optima a plantelor si o dezvoltare armonioasa. Fertilizarea trebuie oprita in perioada de repaus (iarna)

Transplantare: se realizeaza la 3-4 ani. Pentru aceasta operatiune, trebuie sa folositi un amestec de pamant bogat in turba si mranita bine descompusa – Floraria Trias recomanda utilizarea  Pamantului universal Pokon. Anual, primavara, se inlocuieste substratul de la suprafata cu unul prospat, bogat in elemente nutritive.

radacina monstera

Inmultire: se face prin butasi de varf sau fragmente de tulpina; de asemenea, se poate realiza si prin marcotaj aerian.

Stai ca? … doar aplicand fertilizantul Pokon PowerSpray pentru plante verzi, plantele tale vor fi sanatoase si vor avea frunzele bine hidratate si lucioase, exact ca in reclamele de la TV.

Hai si tu in Florariile Trias sau online si achizitioneaza o Monstera Deliciosa!

Surse foto: florariatrias.ro, pinterest.com, pokon.nl

Lasă un răspuns