Publicat pe Lasă un comentariu

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS: BOUGAINVILLEA DA UN AER DE VACANTA GRADINII TALE

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS: BOUGAINVILLEA DA UN AER DE VACANTA GRADINII TALE

Bougainvillea da un aer de vacanta gradini tale

Bougainvillea – sau Floarea de Hartie – este o planta cu flori superbe, specifica tarilor din jurul Mediteranei. Nu exista peisaj din Grecia care sa nu sa nu includa impresionanta Bougainvillea.Arbustul catarator cu spini si o multime de flori este o incantare pentru ochii turistilor. De aceea, ne-am gandit sa va facem o surpriza:  de acum puteti sa va achizitionati aceasta floare din Florariile Trias sau de pe site, aici. SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS: BOUGAINVILLEA DA UN AER DE VACANTA GRADINII TALE

 

Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea Bougainvillei:

Inflorirea are loc din mai pana in noiembrie, formandu-se ciorchini de flori roz sau albe, care acopera plantele. Floarea de hartie trebuie amplasata in plin soare, fiind o planata iubitoare de lumina si caldura.

PLANTE CATARATOARE PENTRU GRADINI, TERASE SAU BALCOANE - SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Ca substrat, recomandam utilizarea pamantului universal Pokon, care are o compozitie echilibrata, ce asigura o dezvoltare optima atat pentru Bougainvilla, cat si majoritatii plantelor de apartament si de terasa.

Transplantarea se face la o luna dupa achizitia plantei,  iar apoi anual, inainte de perioada de vegetatie. Ingrasamantul pentru plante cu flori trebuie aplicat permanent din aprilie (cu o luna inainte de inflorire) pana in septembrie, prin apa de udare.

Bougainvillea da un aer de vacanta gradini tale

Udarea plantei se face o data sau de doua ori pe saptamana, in perioada cresterii, iar in perioada de iernii se rareste la 10-15 zile, in fuctie de temperatura ambianta. In perioada verii, Bougainvillea poate fi tinuta afara, dar cand perioada rece se apropie, trebuie adapostita in casa. Dupa inflorire, taiati lastarii la jumate din lungime pentru a spori cresterea.

Extra-Jurnal de calatorie:

In aceasta luna, am calcat pamantul elen pentru a noua oara, cu gandul  sa scriem despre calatoria noastra. De data aceasta am ales insula Rhodos, pentru peisajele superbe, dar si pentru apa cristalina care inconjoara insula. In drum spre destinatie, am facut o escala la Salonic, unde am vizitat o sera de Bougainvillea.

Sera este utilata cu echipamente de ultima generatie, fiind complet automatizata. Aici se produce cea mai mare cantitate de flori pentru distributia din Europa iar proprietarii inmultesc si alte plante cum ar fi: dipladenia, hibiscus, muscate, chiar si plante aromatice.

Am regasit dealtfel Bouganvillea in frumoasa insula Rhodos, cu un trecut incarcat de istorie si legende, unde am descoperit cateva locuri minunate, cum ar fi:  Valea Fluturilor, Filerimos, orasul vechi si Acropolele din Lindos.SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS: BOUGAINVILLEA DA UN AER DE VACANTA GRADINII TALE

 

Odata ce ai ajuns pe insula, spectacolul de culori oferit de vegetatie iti va incanta privirea. Noi recomandam ca la prima vizita aici sa te opresti 5 minute si sa admiri frumusetea hibiscusului si a leandrului. Aceste doua plante au devenit cumva iconice pentru Grecia, deorece se gasesc in multe regiuni.

 

 

Ria & Traian Săplăcan

Lasă un răspuns