Publicat pe Lasă un comentariu

BOLILE SI DAUNATORII LA TRANDAFIRI – SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

BOLILE SI DAUNATORII LA TRANDAFIRI

Bolile si daunatorii la trandafiri

Bolile sau daunatorii intervin adesea in procesul de dezvoltare si crestere a Trandafirilor, spre supararea noastra. Printre cele mai des intalnite probleme ale trandafirilor se numara fainarea, patarea neagra, rugina dar si daunatori precum: afide sau acarieni. Afla din acest articol detalii despre cele mai comune boli si daunatori, dar si ce tratamente trebuie sa le administrezi florilor.

bolile si daunatorii la trandafir

Fainarea

Daca observi pe frunze un praf alb, ca in poza de mai jos, inseamna ca trandafirii tai sufera de fainare. Aceasta ciuperca se poate trata cu doar cu tratamente profesionale pe baza de sulf micronizat.

bolile si daunatorii la trandafir
Patarea neagra

Se manifesta la inceput prin aparitia pe frunze a unor pete mov inchis sau maro, care mai apoi se transforma in pete negre circulare.

patarea neagra la trandafiri
Rugina

Aceasta ciuperca se manifesta la trandafiri prin aparitia pe partea inferioara a frunzelor a unor puncte cu aspect de rugina.

rugina la trandafiri
Paduchele verde

Sanatatea plantei este deteriorata atunci cand afidele consuma seva trandafirilor. Acesti daunatori secreta o substanta dulce, care atrage invazia ciupercilor si a altor insecte pe planta.

Musculita alba

Se gaseste destul de des in cresterea unui trandafir. Atacul se manifesta prin stagnarea cresterii, ingalbenirea frunzelor si apoi moartea plantei.

musculita alba

Paianjenul rosu comun

Atacul acestuia se recunoaste dupa aparitia unor pete cenusii lucitoare pe frunze.

Recomandari Trias :

  • Folosirea unui tratament complet pentru plantele de apartament –Protectie Totala care are un spectru larg de actiune impotriva daunatorilor plantelor. Acest tratament se aplica imediat dupa aparitia primelor semne de atac.  Vaporizati planta de la o distanta de circa 40 cm uniform si lejer. Fiind prevazut cu o valva speciala, tinand doza in pozitie inversa, tratati frunzele plantei dedesubt, unde insectele si parazitii daunatori se gasesc in cele mai multe din cazuri. Tratamentul trebuie repetat regulat la un interval de 8 zile.
  • Pentru plantele aflate in exterior, iti recomandam folosirea Insecticidului Spray pentru plante. Acesta trateaza plantele de insecte daunatoare precum paianjenul lanos, paduchele testos, paianjenul rosu, musculita alba de sera.
  • Folosirea Ingramantului organic pentru trandafiri de la Pokon care asigura crestrea si dezvoltarea armonioasa a plantelor, precum si fortificarea lor.
  •  Asaza hidrogranule de argila pe fundul ghiveciului pentru un drenaj excelent

trandafiri de gradina

Te asteptam in Florariile Trias sau online sa-ti achizitionezi trandafiri superbi pentru gradina ta ta, dar si tratamente si ingrasaminte pentru o buna dezvoltare!

 

Surse foto: adelaparvu.com, florariatrias.ro, botanistii.ro

 

Lasă un răspuns