Monstera Obliqua – planta vietii

29,00 lei

Stoc epuizat

Descriere generala: Monstera Obliqua
Diametru ghiveci:  12 cm
Inaltime planta:  25 cm
Lumina: Indirecta
Temperatura: Minim 20 grade
Udare: Moderata
Substrat recomandat: Amestec turba pentru plante de apartament
Ingrasamant recomandat: Special pentru plante decorative prin  frunze.

Descopera pe BLOG Sfaturi de la Floraria Trias: Cum ingrijim monstera deliciosa?

Descriere

Plantele din familia Monstera sunt populare printre gradinari si iubitorii de plante de peste tot. Cu structura sa deosebita a frunzelor si atractivitatea estetica, nu este de mirare ca Monstera are o cerere atat de mare.

Amplasare: 

Monstera Obliqua necesita lumina indirecta puternica. Frunzele fragile s-ar putea arde atunci cand sunt expuse prea mult timp la lumina directa a soarelui in exces, asa ca asigurati-va ca evitati pe cat posibil lumina directa a soarelui.

Incercati sa plasati planta  intr-o camera bine luminata, cu putin acces la lumina directa a soarelui. Baia este adesea cea mai buna alegere atunci cand ne uitam la optiuni.

Daca planta dvs. nu primeste suficienta lumina indirecta, va puteti da seama din frunzele sale, deoarece ar putea incepe sa devina galbene sau sa inceapa sa se ofileasca.

Udare:

Udarea Monstera Obliqua nu ar trebui sa fie o treaba de zi cu zi. De fapt, se recomanda sa udati de maximum doua ori pe saptamana in anotimpurile calde si de maximum o data la 2 saptamani in sezonul rece.

In tot ceea ce faceti, asigurati-va ca amestecul de sol ramane umed. Udarea excesiva poate duce la prabusirea tulpinilor sau la incetinirea cresterii.

O practica excelenta pentru verificarea apei din sol este sa simti solul cu varful degetului. Daca descoperiti ca stratul superior al solului este uscat, atunci puteti uda planta.

Inmultire:

Se realizeaza prin butasi.

Recomandari Tria’:

A se evita apa in farfurie. Planta sufera mai mult de pe urma udarii excesive decat in caz de seceta. La schimbarea ghiveciului se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decat diametrul ghiveciului iniţial, adaugandu-se stratul de drenaj necesar si un substrat amestec pentru plante de apartament.

Alegerea solului potrivit pentru  Monstera Obliqua este cheia pentru o crestere sanatoasa si adecvata, deoarece ea are nevoie de un amestec de sol de calitate. Un amestec de sol pe baza de turba ar fi amestecul de sol perfect. Acest lucru se datoreaza faptului ca turba are abilitati bune de retinere a apei, care ofera suficient sa absoarba suficienta apa.

Monstera Obliqua necesita fertilizant  o data la doua saptamani, incepand din primavara și pana toamna. Pentru acest lucru, va recomandam fertilizantul lichid Pokon plante verzi, sau se pot folosi batoane de ingrasamant cu eliberare lenta pentru plante decorative prin frunze care au o perioada de actionare de 3 luni si astfel vei scapa de grija fertilizarilor repetate.

Pentru sezonul de iarna, evitati fertilizarea acesteia.  Lasati frunzisul sa se odihneasca, evitand cresterea inutila a nivelului de sare.

Udarea se face obligatoriu cu apa decalcifiata. Apa calcaroasa se poate trata adaugandu-se cateva picaturi de oţet sau de zeama de lamaie la o galeata de apa. Acest lucru vi-l recomandam la majoritatea plantelor de apartament ce vor fi udate cu apa de la retea.

Descopera pe BLOG Sfaturi de la Floraria Trias: Cum ingrijim monstera?

 

Informații suplimentare

Tip planta

Decorativa

Utilizare

Interior

Culoare

Destinatie

Pentru baie, Pentru camera si birou, rezista la aer conditionat

Diametru (cm)

Inaltime (cm)

,

Necesar de apa

Ridicat, moderat

Necesar de lumina

Lumina redusa, Rezista in lumina artificiala