Publicat pe Lasă un comentariu

UN BANAN LA TINE IN CASA? BINEINTELES, DE CE NU?

Featured Video Play Icon

Un banan la tine in acasa?

 

BANANUL sau Musa Tropicana este o planta impresionanta, care se adapteaza oriunde, fie ca vorbim de casa, birou, terasa sau, de ce nu gradina.

UN BANAN LA TINE IN CASA? BINEINTELES, DE CE NU?

Fiind o planta exotica, specifica tropicelor, ii  place la nebunie lumina si caldura. Trebuie sa tinem cont de acest lucru atunci cand ii gasim locul potrivit.

Bananului ii plac de asemenea solurile grase, bogate in turba si prefera sa aiba un volum generos de pamant. Pamantul universal de la Pokon este ideal deoarece asigura plantei necesarul optim de nutrenti si minerale.

Ritmul de crestere este unul alert, bananul poate ajunge intr-un an pana la 1.5-1.7 m, in functie de volumul de sol pe care il are la dispozitie. Sfatul nostru este sa ai grija de acest factor inca de la cumpararea sa.Un banan la tine in acasa?

Este o planta cu ciclu de viata de 2 ani. Dupa al doilea an, face un ciorchine de banane chiar in varf; dupa aceasta faza, planta mama trebuie retezata chiar de la baza, pentru regenerare. O sa observati ca este foarte prolific in pui. De indata ce acestia ating 15-20 cm, pot fi eliminati cu putina radacina si replantati imediat in alt vas. Bananul poate produce 10-30 de pui pe an, asa ca prietenii si vecinele va vor fi foarte recunoscatoare pentru cadouri.

Daca il plasezi pe terasa, iarna trebuie bagat la adapost intr-o incapere bine luminata. In gradina, rezista plantat doar daca iarna este scurta si blanda sau daca ise face un adapost – altfel, dispare peste iarna.

Sfaturi  Floraria Trias:Banan - Musa Tropicana

Pentru ca bananul tau sa aiba o crestere armonioasa iti recomand sa utilizezi betisoarele pentru plante verzi de la Pokon care garanteaza fertilizarea plantei timp de 3 luni! Bananul este o planta neconventionala, exotica insa extrem de accesibila pentru orice casa. Banan – Musa Tropicana trebuie fertilizat o data la doua saptamani, incepand din primavara si pana toamna, dar nu iarna.   A se evita apa in farfurie. Planta sufera mai mult de pe urma udarii excesive decat in caz de seceta. La schimbarea ghiveciului se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decat diametrul ghiveciului initial, adaugandu-se stratul de drenaj necesar si un substrat amestec pentru plante.

Un banan la tine in acasa ? Da  iti va  decora superb  spatiul, il poti achizitiona aici.

Lasă un răspuns