Publicat pe Lasă un comentariu

TRANDAFIRUL DESERTULUI (ADENIUM), PLANTA REZISTENTA LA SECETA – FLORARIA TRIAS

trandafirul desertului (adenium)-floraria trias

Ti-ai imaginat vreodata ca exista o planta cu flori rezistenta la seceta? Este vorba despre Adenium Obsesum, planta suculenta cu flori albe, roz sau rosii ce isi inmagazineaza resursele in tulpina si frunze. Interesant este ca poti creste Adenium si sub forma unui bonsai. Afla de la Floraria Trias sfaturi utile despre ingrijirea Trandafirului Desertului (Adenium):

Adenium, denumit si Trandafirul Desertului, este o planta originara din sudul desertului Sahara. Datorita mediului arid din care provine, planta iubeste caldura si nu necesita o ingrijire complexa.

trandafirul desertului-floraria trias

 

Amplasare:

Vara, poti aseza Adenium afara, intr-un loc insorit sau la baza unui pom pentru a beneficia de lumina filtrata. Daca alegi sa cresti Adenium in casa, iti recomandam sa il asezi pe un pervaz cu orientare sud-estica.

Iarna, Adenium trebuie sa beneficieze de o perioada de repaus pentru a se pregati de inflorire.

trandafirul desertului la ghiveci -floraria trias

 

Udare:

In perioada de crestere si dezvolatare (primavara-vara), udarea se realizeaza la aproximativ 1-2 saptamani. Cu ajutorul hidrogranulelor Pokon, dispuse pe fundul ghiveciului, vei asigura drenarea apei, deoarece planta nu suporta excesul de apa la radacina si exista pericolul ca aceasta sa putrezeasca.

Iarna udarea trebuie rarita, deoarece planta intra in repaus.

floare trandafirul desertului-floraria trias

 

Fertilizare:

Floraria Trias recomanda folosirea unui ingrasamant de calitate, precum fertilizantii din gama Pokon. Ingrasamantul pentru cactusi  de la Pokon pastreaza aspectul sanatos, intareste radacina si revitalizeaza planta; de asemenea, favorizeaza aparitia florilor  si prelungeste perioada de inflorire.

 

Transplantare:

Datorita ritmului alert de crestere, planta are nevoie destul de des de schimbarea ghiveciului. Pentru acesta operatiune, ai nevoie de un ghiveci cu dimensiunea mai mare fata de precedentul, dar si pamant de calitate. Alege sa folosesti Pamantul pentru Cactusi de la Pokon, ideal pentru cactusi si suculente. In habitatul lor natural, aceste plante pot supravietui cateva luni fara a fi udate – astfel, Pokon a creat Pamntul pentru cactusi, care indeplineste toate cerintele pentru aceste plante.

Atentie la seva plantei, deoarece este toxica!

bonsai trandafirul desertului-floraria trias

 

Adenium sub forma de bonsai

 

Te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa-ti achizitionezi un Adenium Obesum!

 

Surse foto: florariatrias.ro, worldofsucculents.com, bonsaivault.com

Lasă un răspuns