Publicat pe Lasă un comentariu

TOP 5 PLANTE POTRIVITE PENTRU ORICE GRADINA – SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Pentru a avea o gradina frumoasa, la fel ca in revistele de profil, este nevoie de munca, bani si timp. Totusi, daca iti place ceea ce faci, iti poti aranja chiar si  curtea blocului intr-un mod frumos sin u prea complicat. Astfel, mai jos iti recomandam cateva plante potrivite pentru o gradina care sa arate ca in basme, in care sa pui mai degraba suflet si pasiune, decat investitii mari.

top 5 plante potrivite pentru gradina ta 1

 

Una dintre cele mai spectaculoase plante pentru gradina este Petunia. Se gaseste in diferite culori, mirose frumos, infloreste de primavara pana toamna si arata foarte bine. Noi ne-am indragostit de ele. Voi?

 

Buxus Sempervirens este un arbust decorative originar din Europa sudica, nordul Africii si Asia Mica, care tolereaza bine gerul. Temperaturile sub -25º C pot afecta insa planta. Frunzele sunt permanent verzi, lucioase, de culoare verde-inchis pe partea superioara si verde-deschis pe cea inferioara. Deoarece suporta foarte bine tunderea, Buxus este folosit la formarea de garduri vii.

Camelia Japonica este o planta perena decorativa prin frunzele sale verzi dar si prin florile mari, simple sau battue, colorate in rosu, alb, roz, etc. Aceasta prefera spatiile luminoase dar ferite de razele directe ale soarelui. Camelia infloreste iarna si primavara!

Muscatele se numara printre cele mai populare plante de gradina. Acestea sunt mari iubitoare de lumina, asa incat vara pot fi amplasate in plin soare.

top 5 plante potrivite pentru gradina ta 3

 

Aubrieta este o planta mai putin cunoascuta in Romania, dar care se adapteaza bine la conditiile de aici. Aceasta este o planta perena, cu port tarator, care se intinde foarte repede. Perioada de inflorire incepe in luna aprilie si dureaza pana in luna mai.

top 5 plante potrivite pentru gradina ta 7

 

Spanzul (Helleborus) este o planta a carei inflorire are loc primavera devreme (uneori incepand chiar cu luna ianuarie). Aspectul de tufa dar si marea de flori albe recomanda Helleborus pentru infrumusetarea gradinii, ea preferand spatiile semi-umbrite.

Alte plante care decoreaza superb orice gradina: Crocus, Narcise, Primule, Panselute, Muscari, Garofite, Cercelus, Dipladenia, etc.

top 5 plante potrivite pentru gradina ta 5

Te asteptam in Florariile Trias sau pe site sa-ti alegi cele mai frumoase si interesante plante de gradina!

 

Surse foto: Floraria Trias, wikimedia.org

 

Lasă un răspuns