Publicat pe Lasă un comentariu

SPRIJINIM PRODUCATORII ROMANI DE FLORI – MUSCATE ZONALE ROMANESTI

Featured Video Play Icon

SPRIJINIM PRODUCATORII ROMANI DE FLORI – MUSCATE ZONALE ROMANESTI

Acum mai mult ca niciodata este nevoie sa fim uniti, sa ne ajutam intre noi, atat la nivel de persoana, familie, cat si la nivel economic, national. Furtuna provocata de Covid 19 initial la nivel uman (sanatate) se extinde deja si la nivel economic. Specialistii prezicand ca va urma o perioada grea si in Romania, care nu are puterea tarilor dezvoltate de a-si proteja populatia si producatorii locali.

Floraria Trias a luat deja masuri in aceasta directie, cum ar fi protectia angajatilor si achizitia de flori, plante si accesorii (ghivece, cosuri, etc) de la producatorii romani.

 

Pentru ca este perioada Muscatelor si a Petuniilor, aducem aceste flori superbe aproape zilnic din Romania – le gasesti in toate florariile Trias (unde poti suna sa comanzi pentru Bucuresti) si pe site-ul www.florariatrias.ro, unde poti comanda si le primesti acasa prin curier, oriunde in tara, ambalate cu grija.

Daca tot stai mai mult in casa in aceasta perioada, foloseste acest timp in mod util si relaxant. Decoreaza-ti balconul cu aceste flori superbe si proaspete (le aducem zilnic de la producatori). Astfel incat sa ai un colt de natura vesel si colorat in care sa stai si sa te simti bine. Tu castigi o bucatica de rai si o stare constanta de bine, sprijinind totodata, prin alegerea ta, produsele florale de la noi din tara si romanii care muncesc in horticultura.

Nu uita ca Muscatele si Petuniile decoreaza minunat pervazul oricarei ferestre, terasa, dar si curtea casei tale – poti alege sa le alternezi atat in jardiniere, cat si in ghivece suspendate (petunia / muscatele curgatoare).

muscate zonale romanesti

Muscate zonale productie Romania, planta ideala pentru jardinierele si ghivecele amplasate pe balcoane sau in gradinile caselor.

Amplasare:

Muscatele sunt plante rezistente, iubitoare de lumina, ele putand fi amplasate vara in plin soare. Ofera-le o jardiniera de minim 40 de cm lungime, cu pamant proaspat pe baza de turba.

Udare:

 Se uda la nevoie chiar zilnic, in conditiile in care soarele bate din plin. Apa ce ramane in farfuria ghiveciului se arunca, evitandu-se astfel putrezirea radacinilor.

Inmultire:

Prin butasi de tulpina.

Ingrasamant:

 Se administreaza un fertilizant de buna calitate, in perioada aprilie – septembrie, fie sub forma lichida, precum Pokon plante cu flori , fie ingrasamnt de lunga durata precum Conurile inteligente Pokon.

Recomandări Floraria Trias:

Schimbarea ghiveciului se face in fiecare an, utilizand un ghiveci mai mare. Substratul folosit trebuie sa fie de calitate, de aceea recomandam Pokon pamant universal. Nu folositi pamant vechi, deoarece planta are nevoie de resurse suficiente pentru o dezvoltare armoniosa.

In perioada iernii, Muscatele intra in repaus. De aceea trebuie asezate intr-un loc cu cat mai putina lumina si temperatura redusa (aprox 10 grade C), dar inainte trebuie scurtate la 10 cm inaltime.

 

 

Sursa foto : Pinterest.com ,www.florariatrias.ro ,https://www.sunflowerfloraldesigns.com.

 

 

Lasă un răspuns