Publicat pe Lasă un comentariu

SOLEIROLIA – O PLANTA PENTRU BAIE SAU ZONE MAI INTUNECOASE

Featured Video Play Icon

Ce plante putem pune pune in baie sau in locurile mai intunecoase? Raspunsul este SOLEIROLIA, sau  „feriga cap de baietel”, denumita asa pentru textura delicata a frunzelor, ce formeaza o coroana pe care nu te poti abtine sa o mangai.

Aceasta planta de origine mediteraneeana este o planta perena, cu aspect de tufa deasa, dar cu inaltime de doar cativa centimetri.

Este o planta foarte delicata pe care o recomandam chiar si pentru baile mai intunecoase. Este acoperitoare de sol si va imbraca in scurt timp vasul in care este plantata, ba chiar mai mult, se va revarsa peste acesta. Ca orice feriga, iubeste apa, insa ii place sa o absoarba direct din farfurie. Foloseste apa curata, fara clor, ideal apa de ploaie sau plata.

Iarna, atunci cand caloriferele usuca aerul, este bune sa o pulverizezi usor pe frunze. Foloseste cu incredere Pokon Powerspray plante verzi – pe langa hidratare, ii vei asigura si un minim de fertilizare acolo unde are nevoie, pe frunza.

Iarna, temperatura nu trebuie sa scada sub 12 grade.

Pentru un efect wow,  foloseste un ghiveci din piatra sau lut si vei crea un element foarte decorativ pentru baia ta.

Daca si tu iti doresti soleirolia, planta delicata ce decoreazaat de frumos, o poti gasi in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro

Soleirolia planta pentru baie

Lasă un răspuns