Publicat pe Lasă un comentariu

SFATURI SIMPLE PENTRU O AZALEE PLINA DE FLORI – FLORARIA TRIAS

azalee in ghiveci

SFATURI SIMPLE PENTRU O AZALEE PLINA DE FLORI – FLORARIA TRIAS

Rhodondendronul, numit popular si Azalee, este un arbust cu flori mari, viu colorate, simple sau duble. Acest arbust infloreste cel mai des primavara, dar poate inflori chiar si in perioada iernii. Este o planta excelenta pentru a da culoare si frumusete casei tale!

sfaturi simple pentru o azalee plina de flori

Asaza Azaleea intr-un loc cu expozitie nordica. Amplasarea plantei este foarte importanta, deoarece Azaleea are nevoie de soare, dar nu direct. Vara, poti aseza planta intr-un loc umbrit (de exemplu la baza unui pom). Mare atentie atunci cand temperaturile depasesc 25-30 grade Celsius, deoarece planta poate avea de suferit datorita caldurii excesive.

Dupa inflorire, curata florile uscate. Aceasta este o regula de aur, deoarece Azaleea trebuie “aerisita” dupa fiecare inflorire. Curata cu atentie florile uscate, fara a vatama si alte parti ale plantei.

azalee de gradina

Taie ramurile care au crescut excesiv.

Cea mai buna perioada pentru a realiza taieri la Azalee este dupa ce s-au uscat florile pana in momentul aparitiei noilor boboci florali (inceputul lunii iulie). Poti taia Azaleea unde doresti deoarece aceasta planta este capabila sa ramnifice exact din locul unde ai taiat.

In timpul formarii bobocilor florali, Rhododendronul are nevoie de temperaturi mai scazute pentru a putea induce viitoarele infloriri.

azalee in ghiveci

 

Udarea la Azalee se face preferabil cu apa de ploaie; in acest fel pH-ul solului nu se va schimba. In perioada de crestere, Azaleea necesita o cantitate de apa mai mare fata de perioada de repaus. Atentie, insa: a se evita apa in farfurie! Planta sufera mai mult de pe urma udarii excesive decat in caz de seceta, de aceea pe fundul ghiveciului se aseaza bucati de teracota pentru drenaj sau hidrogranule de argila.

sfaturi simple pentru o azalee plina de flori

Recomandari Trias:

Daca planta a devenit prea mare in raport cu ghiveciul, atunci aceasta trebuie transplantata! Pentru aceasta operatiune, ai nevoie de un ghiveci si pamant pentru plante acidofile. Floraria Trias recomanda Pamantul BIO pentru hortensii de la Pokon care asigura necesarul de hrana aproximativ 100 de zile. Dupa aceasta perioada, este bine sa administrezi plantei o solutie formata din Ingrasamant pentru plante cu flori Pokon si cateva picaturi de otet sau lamaie.

sfaturi simple pentru o azalee plina de flori

 

Te asteptam in Florariile Trias sau online sa achizitionezi cele mai frumoase Azalee pentru casa ta, dar si produsele necesare pentru ingrijire!

Surse foto: florariatrias.ro, growbeautifully.monrovia.com, rhs.org.uk, adelaparvu.com, citygarden.ro

Lasă un răspuns