Publicat pe Lasă un comentariu

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS : PACHIRA AQUATICA, ARBORELE NOROCOS

Pachira Floraria Trias

Pachira este numit si “arborele norocos”, aceasta denumire fiindu-i data de catre asiatici, care cred ca, daca detii un astfel de arbore, vei avea parte de bunastare si prosperitate in afaceri.

Arta Feng Shui considera Pachira Aquatica drept una dintre plantele care atrag prosperitate financiara, daca este plasata in zona pentru bani (sud-est-ul casei).

Arbore originar din America de Sud, Pachira ajunge in mediul sau natural la formidabila inaltime de 20 m. In conditiile din tara noastra, el creste numai cat ii permite ghiveciul.

Pachira Aquatica

Amplasare:

Pachira Aquatica este una dintre cele mai bune plante de interior:  foarte decorativa datorita frunzelor sale in forma de palma (si tulpinilor impletite, asa cum o gasiti in florarii), nu este toxica pentru oameni si animalele de companie.

Pachira Aquatica medie Floraria Trias

Intretinere:

Un alt avantaj: este o planta usor de intretinut: prefera incaperile luminoase, fara a sta insa in bataia directa a soarelui. Udarile trebuie facute mai rar, astfel incat solul se fie permanent semi-umed;  este bine sa ai in vedere faptul ca apa in exces ii dauneaza, deci evita stagnarea acesteia la baza ghiveciului. Pachira iubeste umezeala din aer, asadar, este recomadat ca in perioada calda a anului sa ii fie pulverizate frunzele cu apa necalcaroasa.

Pachira Aquatica cu tulpina groasa

Fertilizare:

Din primavara pana in iarna este bine sa-i aplici ingrasamant POKON special pentru plante decorative prin frunze, o data pe saptamana. Daca preferi o solutie mai simpla, poti opta pentru betisoarele solide POKON, care au o eliberare prelungita si asigura sufiecient ingrasamant pentru o perioada de 3 luni.

Asadar, trebuie neaparat sa-ti iei si tu un “arbore norocos”!

Te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa-l iei acasa, impreuna cu tot ai nevoie, de la sfaturi la ingrasamant si accesorii.

Lasă un răspuns