Publicat pe Lasă un comentariu

MUSCATELE: SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

MUSCATA este una dintre cele mai populare si mai raspandite plante din lume si poate colora orice pervaz, balcon sau terasa. Originara din Africa de Sud, muscata nu este pretentioasa si se adapteaza aproape oricaror conditii. Daca vrei sa iti inveselesti balconul, fereastra sau orice alt loc scaldat de soare, atunci muscata este cea mai buna opțiune. Iata ce ne spune Traian Saplacan despre unul dintre soiurile acestei minunate flori –  muscatele tiroleze (curgatoare).

In momentul in care vrei sa alegi o muscata, este bine sa stii ca cele de talie inalta pot atinge inaltimi de circa 80-100 cm, fiind potrivite pentru parcuri si gradini. Pentru jardiniere, iti  recomandam soiurile pitice cu cresterea normală, iar pentru balcon, cele curgatoare. Ai grija sa alegi plante sanatoase, cu frunze verzi, fara urme de boala.

Iata cateva informatii suplimentare despre ingrijirea acestor plante indragite:

Muscatele cresc foarte bine atat intr-un pamant de gradina, cat si intr-un amestec imbogatit cu turba si nisip – iti recomandam pamantul de flori de la Pokon.

muscate-2

Majoritatea muscatelor nu vor inflori prea frumos si vor fi mai sensibile la boli dacă sunt pozitionate la umbra. Sunt doar cateva soiuri care prefera semiumbra si ar putea fi mai fericite in astfel de conditii (Pelargonium graveolens).

In ceea ce priveste udarea, iti recomandam ca, in perioada de vara, sa uzi muscatele de circa 2-3 ori pe saptamana. Iar daca sunt tinute in plin soare mai multe ore, trebuie udate zilnic, de preferat doar dimineata. Trebuie sa eviti pe cat posibil udarea dupa-amiaza in perioada verii, cand soarele este extrem de puternic si exista riscul sa oparesti radacinile. Ideal este sa faci aceasta operatiune dimineata sau seara. Periodic, poti face si cate un dus plantei, acest lucru o va racori fantastic dupa o zi caniculara.

Un aspect foarte important de care va depinde aspectul estetic al plantei este fertilizarea regulata. Astfel, o data la doua saptamani, din luna aprilie pana in luna octombrie, adauga in apa de udare ingrasamant terasa si balcon lichid concentrat de la POKON.

Surse: Floraria Tria’s, adelaparvu.com

Lasă un răspuns