Publicat pe Lasă un comentariu

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS: DESPRE LEANDRU CU TRAIAN SAPLACAN

Featured Video Play Icon

LEANDRUL (Nerium oleander) este o planta putin pretentioasa, foarte populara datorita florilor frumos colorate, care poate fi cultivat atat in gradina, cat si pe terasa sau balcon, in ghivece incapatoare. Florile superbe apar in varfurile mladitelor si pot fi simple ori compuse. Cele mai cunoscute specii de leandru sunt cele cu flori albe, roz, galbene ori portocalii.

Leandrul este un arbust originar din zone mediteraneene si din Asia subtropicala. Planta, care poate atinge 150-180cm,  are frunzele netede, lungi si inguste, cu partea inferioara mai palida, strabatuta de nervuri accentuate.

Daca si tu iti doresti un leandru, il poti gasi in Florariile Trias sau aici: https://www.florariatrias.ro/?s=leandru&post_type=product, impreuna cu tot ceea ce ii trebuie pentru a se dezvolta si inflori armonios: pamant pentru plante mediteraneene, fertilizant special, si SFATURI de ingrijire a acestei plante cu flori:

leandru - FlorariaTrias

Leandrul poate inflori tot timpul anului dacă ii sunt indeplinite cerintele biologice, insa este bine ca in sezonul de iarna sa fie trecut printr-o perioada de repaus usor, care trebuie sa se desfasoare intr-o incapere bine luminata, cu temperaturi de 5-10°C si udari rare. Pe parcursul sezonului rece, poate fi atacat frecvent de paduchi si ar fi bine să-l tii sub observatie, pentru a evita tratamentele fitosanitate repetate. In timpul perioadei de vegetatie, planta suporta bine scaderile umiditătii relative din atmosfera, dar nu si uscaciunea de la nivelul solului, mai ales daca se afla in perioada de crestere sau inflorire, cand exista pericolul sa-si intrerupa inflorirea, florile existente sa cada, iar frunzele sa se rasuceasca usor.

Recomandari Trias: Pentru o inflorire abundenta si spectaculoasa, este recomandat sa-i fie administrat saptamanal ingrasamant special pentru plante mediteraneene, de la POKON: https://www.florariatrias.ro/produs/ingrasamant-citrice-lichid-pokon-ideal-pentru-lamai-portocali-mandarini/

leandru mare - FlorariaTrias

leandru - FlorariaTrias

Te asteptam  in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa achizitionezi un leandru pentru gradina ta dar si pamant sau ingrasamant pentru plante mediteraneene!

Lasă un răspuns