Publicat pe Lasă un comentariu

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS: CUM SA INGRIJESTI CROTONUL

Crotonul (Codiaeum mammi) este un spectacol de culoare, ce isi are originile în Asia de Sud, Malaezia. Este un arbust cu frunze carnoase, cu un model care le face sa para a fi pene colorate. Dacă la inceput frunzele de croton sunt verzi, pe parcurs ele isi schimba culoarea in galben, portocaliu sau rosu, in functie de lumina. Unicitatea plantei este data de paleta larga de culori, lucru care face din acelasi croton sa para mereu altfel. Crotonul a inceput sa fie cultivat ca planta de interior de putin timp. Initial, frunzele sale erau folosite in aranjamente florale.

Orice croton are nevoie de multa lumina pentru a-si pastra culorile intense. Lumina din plin si temperaturile moderate sunt factorii care asigura culorile vii ale frunzelor si cresterea rapida a plantei. Temperatura ideala pentru croton este in jur de 20° C ; in zilele calde, atunci cand temperatura este prea ridicata , este recomandat sa pulverizați cu apa frunzele acestuia. Evitati sa il expuneti la schimbarile bruşte de temperatura si tineti ghivecele cu croton departe de curentii de aer, altfel frunzele vor cadea. In general, daca temperatura este prea scazuta, planta va pierde foarte repede toate frunzele.

Crotonului ii trebuie administrat ingrasamant lichid o data la cateva saptamani, incepand din primavara si pana toamna, insa nu si iarna – pentru acest lucru, va recomandam fertilizantul pentru plante verzi de la Pokon.

Udarile se fac regulat si din abundenta; nu uitati sa goliti tavita ghiveciului de apa adunata, pentru a nu putrezi radacinile. Crotonul trebuie plantat într-un ghiveci nu foarte mare, iar dacă doriti sa îl transplantati, noul vas nu trebuie sa fie cu mult mai mare decât ghiveciul anterior. Completati restul de pamant cu sol nou, special, precum pamant de flori universal de la Pokon. Anotimpul recomandat pentru a face acest lucru este primavara.

Te asteptam in florariile Tria’s sau pe www.florariatrias.ro sa-ti alegi un croton sau alta planta decorativa, care iti va infrumuseta viata.

Lasă un răspuns