Publicat pe Lasă un comentariu

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS : CRASSULA, COPACUL CU BANI

crassula copacul cu bani

Crassula isi are originea in Africa de Sud si, datorita formei sale de pomisor cu frunze carnoase, de un verde aprins, este denumit popular Arborele de Jad. In multe culturi este numit si “Copacul cu bani”, pentru ca ar atrage bunastarea materiala in casa celor ce o detin – unii oameni chiar pun un ban la radacina plantei. Daca si tu crezi in puterile sale benefice, trebuie sa ai o crassula in casa si te vei convinge singur.

Forma plantei este de tufa cu frunze dese, ovale, persistente si carnoase. Florile sunt mici,albe in forma de steluta si apar pe perioada verii. Primavara este momentul optim pentru schimbarea pamantului si a ghiveciului. Pamantul ideal pentru aceasta planta este pamantul pentru cactus de la POKON. Udarea se face in cantitati moderate, doar atunci cand pamantul este uscat putin la suprafata. Vara se uda o data pe saptamana, iar iarna la doua saptamani. Trebuie sa ai in vedere faptul ca excesul de apa poate duce la ofilirea plantei. Pentru o mai buna drenare a apei, poti aplica pe fundul ghiveciului un strat de hidrogranule de argila POKON. Un aspect foarte important este faptul ca aceasta planta iti poate decora gradina pe timpul verii, iar iarna, camera. Temperatura ideala pentru arborele de jad este de 20-22 grade C. In perioada rece se amplaseaza pe pervazul celei mai luminoase ferestre. Pentru o crestere armonioasa are nevoie sa-i administrezi in perioada calda o data pe luna fertilizant special pentru cactus de la POKON.

 

Pentru mai multe informatii despre ingrijirea acestei plante, precum si pentru ingrasaminte si pamant de flori, te asteptam in Florariile Trias sau pe https://www.florariatrias.ro/?s=crassula&post_type=product

Lasă un răspuns