Publicat pe Lasă un comentariu

Sfaturi de la Floraria Trias: arborele de scortisoara (Cardamom)

Featured Video Play Icon

Originar din sudul Indiei, CARDAMOMUL este o planta aromatica deosebita, adusa recent in Romania, unde, datorita aspectului placut si parfumului de scortisoara, devine o floare din ce in ce mai populara. Afla mai multe despre cardamom sau arborele de scortisoara si cum se ingrijeste acesta de la Traian Saplacan, apoi te asteptam sa-ti iei si tu o astfel de planta decorativa din Florariile Trias sau online: https://www.florariatrias.ro/produs/cardamom-2/

CARDAMOMUL sau, mai precis Elettaria cardamomum, cunoscut popular ca arbore de scortisoara sau este o planta erbacee, perena, din familia ghimbirului. Asa cum spuneam, este originara din sudul Indiei, unde creste natural in paduri subtropicale, deci are nevoie de conditii de soare filtrat pana la semiumbra.

Decoreaza prin frunze de un verde intens, iar dupa aproximativ 2 ani planta infloreste. Florile sunt dispuse intr-un ciorchine (racem): in faza de boboc sunt albe cu varful mov iar cand se deschid surprind printr-un galben aprins cu irizatii rosii. Ca si frunzele, si florile degaja un miros placut.
Urmatorul stadiu este cel de samanta, o capsula mai exact, unde se gasesc semintele atat de folosite in industria cosmetica, cofetarie si farmaceutica.
Arborele de scortisoara este iubitor de umiditate: pamantul trebuie mentinut reavan iar frunzele pulverizate o data la cateva zile cu apa.

Cardamomul este o planta care creste rapid si, pentru a se simti bine, trebuie despartita in momentul in care nu mai are loc in ghiveci (vedeti demo in video). Momentul ideal este primavara sau toamna, iar transplantarea trebuie facuta intr-un ghiveci cu pamant foarte bine drenat.

Pentru a va bucura de flori, sfatul nostru este sa o hraniti cu un ingrasamant pentru plante decorative cu flori, cum este cel de la POKON.

Sfaturi de la Floraria Trias: arborele de scortisoara (Cardamom)Stiai ca la prima comanda pe site-ul Florariei Trias primesti cadou un Cardamom? Intra AICI si comanda-ti plantele favorite.

Lasă un răspuns