Publicat pe Lasă un comentariu

SCHEFFLERA – PALMIERUL UMBRELA SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

Schefflera Palmierul umbrela

Schefflera este o specie originara din zonele tropicale ale globului, mai ales Asia de Sud-Est, cuprinzand sute de specii de arbusti si arbori, care in mediul lor natural pot ajunge la inaltimi considerabile, de 25-30 m.

Cunoscuta si sub numele de <palmierul umbrela> sau <arborele umbrela>, planta poate rezista in ghiveci pana la 12 ani, dar fara a face flori, asa cum face in locurile de unde provine.

Schefflera este foarte iubita, din mai multe motive, care fac din ea o planta ideala pentru apartament:

 • Aspectul exotic, de <palmier umbrela>, al acestui arbust de talie medie, cu frunzele sale lucioase, palmate, de forma rotunda, cu dimensiuni mici si diferite culori. Care decoreaza superb orice incapere. Arborele umbrela poate fi asezat singular in locuri spatioase unde ii este evidentiata forma deosebita a frunzelor. Sau poate fi inclus intr-un aranjament cu alte specii decorative prin frunze sau prin flori.
 • Ingrijire usoara: Schefflera este o planta care se adapteaza bine conditiilor de interior, daca sunt respectate cateva reguli simple de ingrijire (vezi mai jos) . Mai degraba trebuie evitate niste greseli de baza.
 • Este un filtru de aer: asemenea altor plante verzi (precum Dracaena). Schefflera are capacitati antipoluante, prezenta ei in locuinta fiind o garantie a unui aer mai curat, purificat: absoarbe mirosurile neplacute si chimicalele din aer.
 • Se dezvolta foarte frumos in mediu de interior – poate ajunge la intaltimi de 1.5 – 2 metri, fiind printre putinele specii care se mentin frumoase chiar si cand sunt amplasate in locuri mai intunecoase.

Sfaturi de ingrijire de la Floraria Trias:

 

Amplasare:

 • Schefflera Palmierul umbrela se poate pozitiona intr-un loc luminos, dar ferit de razele directe ale soarelui. Schefflera suporta si zonele mai umbrite, cu mentiunea ca varietatile cu frunze variegate necesita locuri mai luminoase, care le asigura o frumoasa colorare a frunzelor.Se dezvolta bine in locuri cu temperatura moderata, constanta, in jurul valorii de 18-20 grade C pe perioada verii si 15-17 grade C iarna. De primavara pana toamna pot fi scoase in aer liber, pe balcoane sau terase, unde trebuie ferite de soarele direct si de curentii de aer.

Udare:

 • Se face doar dupa ce verificam faptul ca suprafata solului este uscata. Udam pana se imbiba pamantul cu apa, dar eliminam apa din farfurie dupa cateva minute, pentru a nu sufoca radacinile. Recomandam pulverizarea zilnica a frunzelor cu apa decalcifiata, in special iarna, cand, din cauza caloriferelor, umiditatea atmosferica scade. In sezonul rece, reducem atat frecventa udarilor, cat si cantitatea de apa de la fiecare udare, dar continuam pulverizarea frunzelor cu apa decalcifiata.

  Pamant si fertilizare:

Schefflera Palmierul umbrela se acomodeaza usor cu orice tip de substrat, cu conditia sa fie permeabil si totodata sa retina suficienta apa, astfel incat sa ramana in permanenta usor reavan.Cum este Pamantul Universal de la Pokon, cu o compozitie echilibrata ce asigura o dezvoltare optima a tuturor plantelor de apartament si terasa.

In perioada vegetativa se recomanda administrarea de ingrasamant pentru plante decorative prin frunze o data la doua saptamani, incepand din primavara pana toamna tarziu sau se pot folosi batoane de ingrasamant cu eliberare lenta pentru plante decorative prin frunze care au o perioada de actionare de 3 luni si astfel vei scapa de grija fertilizarilor repetate:

 

Inmultire:

Prin butasirea varfului tulpinii, preferabil primavara – vara.

Recomandari Floraria Trias:

 • Se pot taia varfurile plantei in perioada vegetativa, pentru a obtine forma dorita si pentru a stimula ramificarea.
 • Atentie! Taierile mai severe se fac doar primavara si doar la specia Schefflera Arboricola.
 • La schimbarea ghiveciului se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decat ghiveciul initial si un substrat amestec pentru plante de apartament. Pe fundul ghiveciului se aseaza bucati de teracota pentru drenaj sau hidrogranule de argila.
 • Se recomanda stergerea frunzelor de praf cu un burete sau cu o carpa umezita. Pentru a stimula cresterea si a da un aspect deosebit.

 

 

 

Vino in florariile Trias sau pe florariatrias.ro sa iei o Schefflera pentru casa ta, sau alege dintre zeci de alte plante decorative prin frunze.

 

Lasă un răspuns