Publicat pe Lasă un comentariu

POVESTEA GRADINII DE LA BLOC: CU RIA & TRAIAN SAPLACAN

Featured Video Play Icon

Cine se afla in spatele Florariei Trias? Si care este povestea gradinii de la bloc? Ria & Traian Saplacan, parintii Florariei Trias ne dezvaluie secretele din spatele amenajarii gradinii de la bloc. Echipa “Un doctor pentru dumneavoastra”, emisiune care se difuzeaza pe TVR, a realizat un interviu interactiv direct din faimoasa gradina a celor doi soti.

Ria & Traian Saplacan sunt doi oameni simpli, iubitori de verde si de frumos. Fiecare zi din viata lor este dedicata plantelor: de la cele aromatice pana la cele ornamentale. Acestia incearca in fiecare zi sa faca viata celor din jurul lor mai frumoasa prin bunul gust. Cei doi soti sunt locatarii unui bloc de opt etaje dintr-un cartier bucurestean. Pasionati iremediabil de plante si gradinarit, au transformat de curand gradina din fata blocului unde traiesc, intr-un colt verde, luminous si incantator. Inarmati cu initiativa si ajutoare, sotii Saplacan au pus in aplicare un proiect unic in Romania, care deja s-a extins si la blocul vecin.

POVESTEA GRADINII DE LA BLOC: CU RIA & TRAIAN SAPLACAN

Domnul Saplacan, desi se poate numi un om de afaceri si intelept cu banii, se considera doar un intreprinzator care aduce zambetul si multumirea in casele oamenilor. In prezent conduce, cu vigilenta si multa pricepere  21 de florarii, care ‘’ au aparut’’  dupa o calatorie la Amsterdam in anul 2000, care l-a inspirat.

Ria si-a dorit sa fie in mijlocul romanilor si pentru ca este o iubitoare de natura, si-a dorit sa imparta bucuria florilor cu vecinii ei. A venit cu un plan de amenajare a spatiului, a ales cele mai fermecatoare flori, a adunat aprobari si a adus 10 broscute pentru a oferi copiilor un motiv sa zambeasca cand trec prin fata blocului. Dupa luni de munca in folosul comunitatii, cei doi au creat un paradis terestru.

POVESTEA GRADINII DE LA BLOC: CU RIA & TRAIAN SAPLACAN

Astazi, gradina reprezinta un loc unde se impart idei, se leaga prietenii intre familiile invecinate si se aplica notiuni de biologie.

Traian Saplacan spune: “Aceste vietati frumoase -plantele, este bine sa le avem tot timpul aproape de noi. Daca se poate in casa, daca nu, macar in gradina. Toamna ne gandim ce facem cu ele, cat de mult spatiu vor ocupa  in casa unde locuim. Plantele aromatice, au anumite conditii de viata…se adapteaza atat de bine la iernile din Romania. Cimbrisorul, Rozmarimul, Menta si multe, multe altele pur si simplu le lasam in gradina.  In schimb alte plante ca Busuiocul -care miroase superb si da gust bun mancarurilor- are nevoie sa fie tinut pe durata ierii, in mediu de interior, protejat de frig.

Daca vrei sa afli intreaga poveste a gradinii de la bloc, click AICI.

 

Floraria Trias

Firma romaneasca care si-a inceput activitatea in anii 2000.  Aceasta a fost premiata cu Locul I  in “Top Profit Romania” in anul 2017 (conform ListaFirme.ro).

Te asteptam cu drag in sera din Voluntari pentru a-i intalni pe parintii Florariei Trias!

 

Lasă un răspuns