Publicat pe Lasă un comentariu

POKON INGRASAMANT LICHID PENTRU BONSAI. SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS.

Featured Video Play Icon

 

Bonsaii, acesti copacei superbi, au nevoie, ca toate celelalte plante, de hrana. Daca in mediul lor natural Bonsaii isi pot extrage nutrientii necesari extinzandu-si radacinile in pamant, atunci cand sunt plantati in ghiveci ei sunt nevoiti sa creasca intr-o cantitate limitata de pamant, care isi pierde rapid substantele nutritive, deci este nevoie de hrana suplimentara, sens in care trebuie sa folosim fertilizanti speciali, asa cum este Pokon ingrasamant lichid concentrat pentru Bonsai.

Pentru ca Bonsaiul sa se dezvolte frumos, sa ramana sanatos si rezistent (risc scazut de boli), are nevoie de un ingrasamant de calitate precum POKON ingrasamant lichid concentrat pentru Bonsai, care are un continut echilibrat de nutrienti,  asigura un echilibru natural in compozitia pamantului si creste aportul de substante nutritive.

pokon fertilizant lichid bonsai (5) (1)

Adaugarea de ingrasamant special pentru Bonsai ofera plantelor radacini puternice si le mareste rezistenta – ca urmare, acestea sunt protejate impotriva ciupercilor patogene si isi mentin sanatatea, astfel incat sunt necesare mai putine tratamente (insecticide) de protectie. Acest fertilizant contine cele mai importante elemente: azot, fosfor si potasiu, recunoscute ca fiind substante nutritive majore ale plantelor si sunt necesare in cantitati relativ mari atunci cand se doreste ca planta sa se dezvolte frumos. Pe langa aceste elemente de baza, fertilizantul Pokon mai contine si alte ingrediente necesare bonsaiului, in cantitati mai mici.

 

Floraria Trias recomanda gama de fertilizanti POKON, marca olandeza cu experienta de peste 90 de ani in domeniul ingrasamintelor de plante, considerata numarul 1 in Europa.

pokon fertilizant lichid bonsai (4) (1)

 

Majoritatea iubitorilor de flori nu stiu exact ce tip de ingrasamant sa aleaga pentru anumite soiuri de plante, de aceea suntem aici cu sfaturi: toate soiurile de Bonsai au nevoie de hrana suplimentara. Pentru acestea, Pokon a creat Ingrasamantul Lichid Concentrat pentru Bonsai, cu un continut echilibrat de nutrienti, care face plantele mai sanatoase si mai puternice.

Cum se aplica Ingrasamantul Pokon Lichid Concentrat pentru Bonsai?

Inainte sa aplici orice tip de ingrasamant, trebuie sa te asiguri ca pamantul plantei este umed. Aplicarea unui ingrasamant pe pamant uscat duce la arderea radacinilor.

Ingrasamantul lichid concentrat Pokon Bonsai este disponibil la sticle de 250ml si se foloseste astfel: la un litru de apa de udare se adauga 5 ml de substanta concentrata. Solutia astfel diluata se administreaza, imediat dupa preparare, o data pe saptamana, pe tot parcursul anului.

Administrarea de fertilizant trebuie facuta in ritm sustinut in sezonul de crestere, aprilie – octombrie, deoarece cresterile notabile au loc in doua perioade ale anului: aprilie – inceputul lui iulie (cel mai important) si sfarsitul lui august-inceput de octombrie. In aceste perioade, fertilizarea trebuie sa fie atat de puternica pe cat ne permite starea copacului. In perioada excesiv de calda, a doua jumatate a lunii iulie – prima jumatate din august, arborii intra intr-o etapa de semi-stagnare, in care cresterile sunt mici sau deloc, asa ca si fertilizarea poate fi redusa.

Iarna, de obicei, plantele au o perioada de repaos vegetativ in care isi incetinesc toate procesele, timp in care nu se aplica ingrasamant.

pokon fertilizant lichid bonsai (2) (1)

 

 

Pe langa un fertilizant bun, este foarte important sa utilizam si un substrat de calitatePamantul Pokon pentru Bonsai indeplineste toate cerintele pentru aceste plante, avand in compozitie un amestec de turba, nisip, argila, turf vulcanic, carbonat de calciu si ingrasaminte specifice.

Fiind creat special pentru bonsai, acest pamant este bine aerat, permeabil, permitant plantelor sa-si extraga apa cu usurinta.

pokon fertilizant lichid bonsai (1) (1)

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS:

  • Bonsaiul este o planta destinata sa ramana intr-un ghiveci mic. Totusi, o data la 5 ani, se mareste ghiveciul cu aproximativ 20-30%. La replantarea Bonsailor, iti recomandam sa utilizezi un ghivecinou; daca folosesti un ghiveci mai vechi, spala-l bine pentru a nu avea daunatori.
  • Substratul trebuie sa permita un bun drenaj al apei, astfel incat iti recomandam:
  • Pune un strat de Hidrogranule de Argilape fundul ghiveciului (hidrogranulele asigura un echilibru mai bun al umiditatii in vas).
  • Deasupra Hidrogranulelor de argila pune un strat subtire de pamant Pokon pentru Bonsai.
  • Inmoaie  plantele uscate  in apa pentru hidratare si apoi pune-le in ghiveci.
  • Umple ghiveciul aproape pana la margine cu pamant si apasa-l putin.
  • Lasa sus un spatiu de aproximativ 2 cm, pentru a putea uda planta cu o cantitate mai mare de apa dupa plantare.
  • Ca urmare a udarii prin scufundare, pamantul se taseaza deseori si Bonsaiul ramane cu radacinile expuse la aer. Adauga Pamant pentru Bonsai Pokon pentru a acoperi radacinile, astfel incat planta ta sa ramana sanatoasa.

Te asteptam pe www.florariatrias.ro sau in Florariile Trias sa achizitionezi fertilizantii nr. 1 in Romania: gama Pokon!

Descopera mai mult: Pokon, cea mai buna gama de ingrasaminte si pamant de flori

pokon fertilizant lichid bonsai (3) (1)

 

Lasă un răspuns