Publicat pe Lasă un comentariu

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS: PLANTELE PE PERIOADA CONCEDIULUI

PLANTELE PE PERIOADA CONCEDIULUI

Concediul este programat. Ce facem cu plantele din balcon? De multe ori ni s-a intamplat sa pierdem, cat am fost plecati in concediu, cele mai iubite plante. Nici vecina, nici prietenul cel mai bun nu au fost de ajutor in anii trecuti.

Iata 5 sfaturi de urmat pentru a-ti mentine plantele pe perioada concediului in  siguranta fara probleme, cand nu e nimeni acasa:

  1. Retrage pe cat posibil toate plantele din soare. Vor consuma mai putina apa si pamantul va ramane hidratat pentru o perioada mai lunga.plantele potrivite pentru balcon
  2. Scurteaza usor plantele cu crestere rapida. Petuniile si muscatele au capacitate mare de regenerare si se vor reface pana o sa revii acasa. In plus, vor consuma mai putina apa din jardiniera si vei evita imbatranirea tufei.
  3. Pentru plantele ce consuma multa apa, precum hortensiile sau azaleele, mareste ghiveciul – daca este necesar – pentru a avea un volum mai mare de pamant si foloseste bule de sticla cu apa cu titlu de rezervor de apa. Daca nu gasesti asa ceva, poti folosi o sticla din sticla la care pui un dop din tifon si o infigi cu capul in jos in pamant in apropierea radacinii. Apa se va scurge lent si va uda planta 5-7 zile.
  4.   Foloseste ghivecele cu auto-udare de la Santino. Trebuie doar sa pui apa in rezervor iar timp de 4 saptamani nu trebuie sa mai purtati grija udarii plantelor.Ghiveci Santino Dali
  5. Amplaseaza pe suprafata ghivecelor hidrogranule de argila de la Pokon. Acestea vor mentine umiditatea solului pentru mai mult timp. Le poti gasi in florariile Trias sau aici:Hidrogranule argila 5L

Tu cum ai grija de plante cand pleci in vacanta? Scrie-ne aici si vom publica cele mai bune idei pe blogul Floraria Trias si pe pagina noastra de Facebook. Te asteptam!

 

Lasă un răspuns