Publicat pe Lasă un comentariu

PLANTELE CITRICE ADUC AERUL VACANTEI IN CASA TA!

Featured Video Play Icon

Lamaiul, mandarinul, portocalul si, mai nou, calamondinul si kumquatul, au devenit tot mai indragiti de catre iubitorii plantelor de apartament. Acestia aleg citrice nu doar datorita aspectului exotic ce te duce cu gandul, de fiecare data, la relaxarea unei vacante pe malul insorit al Mediteranei, sau aromei minunate a florilor, ci si pentru capacitatea fantastica de adaptare.

Plantele citrice sunt asadar capabile sa infloreasca si sa faca fructe si in casa, dar sunt si destul de pretentioase, motiv pentru care un apartament lipsit de lumina, umiditate si de caldura corespunzatoare nu este tocmai cel mai bun mediu in care acestea sa se dezvolte. De aceea, este nevoie de putin ajutor din partea noastra pentru ca portocalul / mandarinul / lamaiul sau calamondinul sa nu simta neajunsurile si sa se dezvolte in mod sanatos si armonios chiar si intr-un mediu mai putin prietenos.

plante-citrice

Pentru a ne bucura de frumusetea acestor plante exotice, trebuie sa respectam cateva reguli:

In primul rand, citricele care cresc in ghivece au nevoie anual de o perioada de repaus, astfel ca iernarea este absolut obligatorie; in aceasta perioada, planta se odihneste si se pregateste pentru urmatorul sezon.

In plus, aceste plante au nevoie de fertilizanti de buna calitate, din care sa poata extrage nutrientii extrem de necesari pentru o crestere sanatoasa. Citricele consuma cantitati impresionante de fier si nutrienti din sol pentru a genera florile si mai apoi pentru a sustine fructele, asa ca trebuie sa le ajuti cu ingrasamant special, cum este cel de la Pokon.

Floraria-Trias-citrice

De asemenea, pamantul de flori din ghiveciul in care creste lamaiul sau celelalte citrice trebuie sa fie unul corespunzator necesitatilor sale, de aceea recomandam pamantul special pentru citrice de la Pokon.

Primavara, inainte de inflorire, este necesara schimbarea pamantului si a ghiveciului, cu mentiunea ca pe fundul acestuia trebuie adaugat un strat de granule de argila pentru o mai buna drenare a apei. Astfel, radacinile isi pot capta exact necesarul de apa.

In concluzie, pentru iubitorii de tot ceea ce inseamnă viata, respectarea acestor reguli legate de asigurarea conditiilor optime va avea drept rezultat plante citrice sanatoase si frumoase, care sa va decoreze superb casa si care sa va bucure in fiecare moment.

 

Lasă un răspuns