Publicat pe Lasă un comentariu

PLANTE CATARATOARE PENTRU GRADINI, TERASE SAU BALCOANE – SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

plante cataratoare pentru gradini

PLANTE CATARATOARE PENTRU GRADINI, TERASE SAU BALCOANE – SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Cu ajutorul plantelor cataratoare poti crea un design placut, relaxant, in orice gradina, deoarece acestea pot tine umbra si in acelasi timp pot incanta orice privire cu florile lor superbe. In plus, daca vrei sa maschezi un lucru inestetic din curtea ta, plantele cataratoare sunt solutia! Afla din acest articol ce plante poti folosi.

plante cataratoare pentru gradini

BOUGAINVILLEA aduce aerul vacantei in gradina ta! Numita si floarea de hartie, aceasta planta mediteraneana decoreaza prin florile ei roz, lila, fuchsia sau portocaliu. Vara, o poti amplasa afara in plin soare, iar aceasta va creste foarte mult. Planta tolereaza bine seceta!

O alta planta urcatoare este DIPLADENIA. Aceasta suporta bine semi-umbra, dar prefera soarele direct. Florile plantei pot fi roz sau rosu aprins si apar la inceputul verii.

plante cataratoare pentru gradina

CLEMATIS sau Clematita este o liana care poate creste pana la 10 metri inaltime. Este recomandata pentru acoperirea teraselor, deoarece infloreste de la inceputul primaverii si pana toamna tarziu.

Planteaza TRANDAFIRI CATARATORI in gradina ta si savureaza cafeaua de dimineata sub cea mai frumoasa si colorata pergola! Trandafirii impresioneaza prin textura fina si delicate, dar au si un miros foarte placut. Planta se poate extinde pe un suport special (pergola) sau chiar pe ziduri. Marele avantaj al trandafirilor este ca rezista in orice conditii meteorologice, inclusiv la ger.

GLICINA ( Wisteria) este o planta spectactaculoasa atunci cand infloreste. Florile ei mov, asemanatoare  celor de salcam, “imbraca” terasele si balcoanele incepanad cu lunile aprilie -mai. Este aproape de necrezut cat de repede poate creste glicina daca ii sunt oferite toate conditiile: soare direct, sol fertil si taierile de primavara/toamna.

glicina-wisteria glicina

IEDERA prefera locurile umbroase si umede, dar va creste si in locurile cu soare. Planteaz-o in ghivece sau containere si urmareste-o  indeaproape, pentru a nu se raspandi excesiv. Frunzele dese, colorate in verde mai deschis sau mai inchis, pot infrumuseta sau masca orice coltisor mai putin estetic al gradinii tale.

iedera-hedera

Te asteptam pe www.florariatrias.ro sau direct in Florariile Trias sa-ti achizitionezi plante cataratoare pentru balcon sau gradina!

 

 

Lasă un răspuns