Publicat pe Lasă un comentariu

PLANTAREA BULBILOR SE FACE TOAMNA – SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

bulbi de primavara-floraria trias

Toamna aduce, odata cu venirea sa, activitati interesante de gradinarit, dintre care unele pregatesc primavara viitoare. Daca iti doresti ca in cateva luni sa ai o gradina superba, ca in poze, trebuie sa incepi acum pregatirile. Plantele cu bulbi precum lalelele, narcisele, zambilele, crocus, muscari, se afla in topul preferinelor pasionatilor de plante. Aceste flori iti infrumuseteaza gradina incepand cu luna februarie pana in luna aprilie, hai sa descoperim cum sa le pregatim:

bulbi de primavara-floraria trias

Ti-am aratat deja ca cum poti salva bulbii florilor de primavara dupa ce acestia au inflorit. Astazi vei descoperi mai multe informatii despre plantare:

Speciile bulboase fac un spectacol de culoare in gradinile noastre. Acestea invaluie orice curte sau balcon intr-un parfum imbietor. Daca vrei sa te bucuri de aceste flori, trebuie ca vara, o data la 3-5 ani, sa separi bulbii.

Cum trebuie sa arate bulbii buni de plantat?

1) Bulbii florilor de primavara trebuie sa fie sanatosi, fara boli sau daunatori;

2) Bulbii trebuie sa fie fermi/tari fara nicio parte moale;

3) Aspectul bulbilor trebuie sa fie cat mai neted;

4) Marimea perfecta a bulbului este diferita de la specie la specie. Un bulb mic va avea un procent slab de florire ( florile vor fi de mici dimensiuni) fata de un bulb mai mare care va avea un o inflorile bogata.

5) Nu folosi bulbi intrati in vegetatie!

Plantarea bulbilor se face incepand cu luna septembrie, pana in luna octombrie. Principala conditie este ca pamantul sa nu fie inghetat!

Plantarea propriu-zisa se face atunci cand solul este uscat si curatat de resturile materialelor vegetale. De asemenea, la momentul plantarii, solul trebuie sa fie reavan. In general, cam orice sol este bun pentru bulboase, dar trebuie evitat cel care retine multa apa, deoarece exista riscul putrezirii bulbilor. Nu se recomanda fertilizare la momentul plantarii!

Gandeste-te bine unde plantezi bulbii

Este foarte important sa te gandesti unde plantezi bulbii deoarece exista riscul ca acel loc sa nu beneficieze de suficienta lumina. Pentru a nu avea probleme, Floraria Trias iti recomanda sa faci o schita pe hartie in functie de cum vrei sa arate gradina ta si apoi poti trece la treaba.

Cum se planteaza bulbii?

Pentru norocosii care au curte, avem o veste buna: poti planta bulbii direct in pamant, deoarece sunt rezistenti la frig. Plantarea se face toamna, in septembrie-octombrie, intr-un sol pregatit in prealabil.

Distanta de plantare poate varia intre 20-30 cm, iar adancimea intre 10-15 cm, in functie de vigoarea speciei si marimea bulbului.

Bulbii florilor se introduc cu grijia in groapa sapata, pentru a evita distrugerea lor.

Nu este necesar sa uzi dupa plantare, deoarece bulbii se afla in perioada de repaus. Floraria Trias recomanda acoperirea cu paie a locului de plantare, pentru protectie impotriva frigului.

Pentru un efect impresionant, planteaza bulbii in diferite forme, ca in imagine:

Planteaza toamna, bucura-te primavara!

Chiar daca plantarea bulbilor se face toamna si nu apuci sa te bucuri de munca ta, primavara care vine va fi o adevarata incantare sa privesti/sa te afli intr-o gradina plina cu flori de diferite nuante: de la alb imaculat pana la rosu, portocaliu, albastru sau chiar violet.

 

Pana atunci insa, te asteptam pe www.florariatrias.ro sau in Florariile Trias sa achizitionezi cele mai populare plante de toamna!

 

Surse foto: florariatrias.ro, pinterest.com, gilmourteam.com, totallandscapecare.com, iamexpat.nl

Lasă un răspuns