Publicat pe Lasă un comentariu

PHILODENDRON BIRKIN, PLANTA TROPICALA CU FRUNZE SUPERBE. SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS – TRAIAN SAPLACAN

Featured Video Play Icon

Philodendron Birkin este o noutate din familia Philodendron, ce cuprinde aproximativ 500 de specii de plante, originare din climatul tropical-umed al Americilor. In Romania, Filodendronul este prezent in multe case ca planta decorativa de interior, unde poate trai pana la 15 ani. Elementul comun la toate plantele Filodendron sunt frunzele deosebite, care au modele, forme si dimensiuni diferite, in functie de specie, de la 15 cm pana la 2 m.

Fiind un hibrid intre Philodendron Rojo Congo si Philodendron Green Imperial, Philodendron Birkin este o planta decorativa ce exceleaza prin culoare si design, aspecte ce fac din ea un element minunat in orice casa.

Tocmai pentru ca este rezultatul unei incrucisari, frunzele sale vor fi mereu surprinzatoare si diferite, fiecare exemplar de Philodendron Birkin fiind unic in felul sau.

Aceasta planta se ingrijeste usor, similar celorlalte tipuri de filodendron, asa cum ne arata Traian Saplacan, Floraria Trias – vezi mai jos cateva sfaturi de baza.

Phipodendron Birkin

 

Amplasare Philodendron Birkin:

Philodendron Birkin este o planta de interior ce  prefera un loc luminos, dar ferit de bataia directa a soarelui, care poate provoca arsuri pe frunze sau ingalbenirea si caderea acestora. Pe de alta parte, lumina insuficienta poate determina alungirea tulpinilor si dezvoltarea redusa a foliajului.

Temperatura nu trebuie sa scadă sub 10 grade Celsius. Iarna, are nevoie de aer cald si de lumina.

 Udare:

Pe langa lumina indirecta, Philodendron Birkin prefera un sol reavan. Se uda pana la imbibarea pamantului, dar se elimina apa din farfurie, pentru a nu afecta radacinile. Recomandam ca intre udari sa se lase pamantul de la suprafata (1-2 cm adancime) sa se usuce.

Iarna, se micsoreaza cantitatea de apa si se rareste intervalul dintre udari. Se recomanda pulverizarea plantei, pentru ca, din cauza caloriferelor, umiditatea atmosferica scade.

Pamant si fertilizant:

Pentru a avea o planta puternica si sanatoasa, recomandam hranirea cu fertilizant.  Se pot aplica batoanele de ingrasamant Pokon cu eliberare lenta pentru plante decorative prin frunze. Astfel datorita perioadei de actiune de 3 luni vei scapa de grija fertilizarilor repetate.

Deoarece, in mediul natural de origine, majoritatea speciilor de Philodendron cresc atasate de copaci, aceste plante vor avea nevoie de un substrat usor, bine aerisit. Va recomandam utilizarea unui amestec de Pamant Universal Pokon si Pamant Pokon pentru Orhidee.

Recomandari Floraria Trias:

  • Inmultirea la Philodendron Birkin se face prin butasi de tulpina, prelevati la finalul primaverii.
  • Transplantarea se poate face la un interval de 2-3 ani, primavara sau toamna, cand vom schimba atat ghiveciul, cat si substratul (pamantul de flori). Se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decat ghiveciul initial, pe fundul caruia vom pune, pentru drenajul apei, cioburi de teracota sau un strat de Hidrogranule Argila Pokon .

Te asteptam in florariile Trias sa iti alegi un Philodendron Birkin sau alte plante decorative prin frunze.

De asemenea, trimitem plante, fertilizanti, pamant de flori, etc, prin curier in toata tara, poti comanda pe florariatrias.ro

 

Lasă un răspuns