Publicat pe Lasă un comentariu

OSTEOSPERMUM – MARGARETA AFRICANA: CURCUBEU DE CULORI IN GRADINA SI PE TERASA. SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS.

Featured Video Play Icon

OSTEOSPERMUM – Margareta Africanadescopera frumusetea, originile si sfaturile de ingrijire impreuna cu Ciprian Saplacan (Floraria Trias).

In lumea vasta a plantelor decorative pentru exterior (gradina, balcon si terasa), exista unele flori care se evidentiaza prin frumusetea lor unica si usurinta cu care pot fi ingrijite. Un exemplu perfect in acest sens este OSTEOSPERMUM, cunoscuta si sub denumirea de Margareta Africana, datorita zonei sale de origine: Africa de Sud.

osteospermum - margareta africana 1

Detalii importante despre OSTEOSPERMUM:

  • este o planta erbacee care infloreste anual;
  • decoreaza superb spatiile exterioare, de la pervaz, balcon si terasa (in ghivece si jardiniere), pana la gradina (unde se planteaza direct in pamant);
  • ne delecteaza cu flori superbe, similare cu margaretele, de unde si numele de Margarete Africane;
  • florile sunt in culori vibrante si atragatoare, de la alb si galben pana la mov sau portocaliu, avand o forma delicata, cu multe petale si mijlocul colorat contrastant;
  • infloreste abundent si ne bucura cu aceste flori superbe de primavara pana toamna;
  • sunt plante cu inaltimi intre 15 si 40cm, care produc smocuri mici, dense si compacte, cu numeroase frunze lanceolate de culoare verde deschis.

osteospermum - margareta africana 2

OSTEOSPERMUM – Margareta Africana este o planta frumoasa, usor de ingrijit si rezistenta, aspecte care i-au adus o mare popularitate in randul gradinarilor si iubitorilor de flori din intreaga lume.

Indiferent daca esti un gradinar experimentat sau doar vrei sa decorezi spatiul exterior, alatura-te noua in aflarea conditiilor de amplasare si ingrijire ale Margaretei Africane. Aceasta planta spectaculoasa pentru terasa si gradina, care a cucerit inimile oamenilor de pretutindeni, este destul de rezistenta si nepretentioasa – trebuie doar respectate cateva indrumari de baza, astfel incat sa ramana mereu plina de flori:

osteospermum - margareta africana 3

AMPLASARE:

Lumina este foarte importanta pentru OSTEOSPERMUM, care iubeste foarte mult soarele si caldura / atmosfera uscata. Astfel, ea trebuie amplasa in soare direct, fie pe balcon, fie direct in gradina.

 

Temperatura: in timpul verii, Margareta Africana rezista foarte bine la temperaturi ridicate. Temperatura optima pentru crestere si dezvoltare variaza intre 18-25 grade.

Pe timpul iernii trebuie protejata, deoarece nu tolereaza temperaturi sub -5 grade Celsius. Astfel, trebuie asezata intr-un loc adapostit (daca este la ghiveci – in casa, de exemplu) sau se poate acoperi cu mulci, pentru a rezista la inghet.

osteospermum - margareta africana 4

 

UDAREA:

Se face diferit, in functie de factorii externi:

– primavara si vara, in timpul infloririi, Margareta Africana se va uda in mod regulat si constant, cu cantitati moderate de apa, atunci cand pamantul de la suprafata (2-3cm) s-a uscat; asadar, este important sa nu lasi pamantul sa se usuce complet intre udari;

– a se evita excesul de apa sau stagnarea acesteia in farfurie! Margareta Africana – asa cum ii spune si numele – suporta perioade scurte de seceta, dar nu tolereaza supra-udarea;

– in perioadele ploioase, se intrerupe udarea;

– toamna si iarna se reduce radical cantitatea apei de udare, astfel incat substratul sa fie aproape uscat.

SUBSTRAT. 

OSTEOSPERMUM prefera un substrat fertil, afanat si foarte bine drenat. Astfel, cand o avem in ghiveci sau jardiniere, recomandam folosirea Pamantului universal de la POKON, iar pe fundul ghiveciului se pun Hidrogranule de argila Pokon sau cioburi de lut, care sa ajute scurgerea apei in exces. Atentie, apa care stagneaza in farfurie poate duce la putrezirea radacinilor, si, implicit, la moartea plantei.

 

INMULTIREA

la OSTEOSPERMUM – Margareta Africana se face prin seminte culese toamna din florile ofilite si depozitate apoi intr-un loc racoros si uscat. Acestea se seamana primavara devreme in spatii acoperite sau direct in sol in luna mai.

osteospermum - margareta africana 5

 

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS:

OSTEOSPERMUM are nevoie de ingrasamant! Pentru o inflorire abundenta si de durata, se recomanda sa se faca fertilizare o data pe luna in perioada de crestere si inflorire, cu ingrasamant lichid POKON pentru plante decorative prin flori sau se pot utiliza batoane de fertilizare cu eliberare lenta pentru plante cu flori de la POKON.

– Recomandam inlaturarea florilor ofilite / uscate, pentru a stimula aparitia unora noi.

– Primavara, planta se tunde putin mai scurt, astfel incat pana toamna va avea din nou o forma superba de tufa.

Te asteptam in florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa-ti alegi OSTEOSPERMUM sau alte plante pentru balcon, terasa si gradina, care iti vor infrumuseta casa si iti vor aduce buna dispozitie.

osteospermum - margareta africana 6

Lasă un răspuns