Publicat pe Lasă un comentariu

MINI GRADINA CU CACTUSI DIRECT LA TINE ACASA! – FLORARIA TRIAS

mini gradina cu cactusi

Iti plac pozele cu gradinile in miniatura din revistele de specialitate? Cele mai folosite plante pentru acest tip de aranjamente sunt cactusii si suculentelele. Iata sfaturile Florariei Trias referitoare la ce trebuie sa faci pentru a crea, la tine acasa si cu costuri mici­, o mini gradina cu catusi.

mini gradina cu cactusi

Cactusii si suculentele sunt plante cu crestere lenta, excelente pentru a adauga stil si culoare spatiilor din interior. Cerintele fata de lumina ale plantelor pot varia in functie de speciile pe care le alegi, dar cele mai multe se vor dezvolta in lumina indirecta si soare filtrat.

pamant de cactusi

gradina cu cactusi

Pentru mult-dorita mini-gradina de cactusi, ai nevoie de:

mini gradina

Pont: dupa aproximativ 100 de zile de la plantare, poti fertiliza cactusii cu Ingrasamant pentru cactusi pentru a le oferi hrana suplimantara dar si pentru a le creste rezistenta impotriva ciupercilor patogene.

Pasul 1

Pune un strat subtire de hidrogranule de argila pe fundul vasului in care urmeaza sa plantezi, apoi adauga pamantul de cactus de la Pokon. Pregateste cactusii si asigura-te ca radacinile plantelor sunt perfect sanatoase.

gradina de cactusi

radacini cactus

Pasul 2

Gandeste-te cum vrei sa arate aranjamentul final si as­aza cu multa grija si atentie fiecare cactus, apoi acopera golurile cu pamant.

asaza cactus

Pasul 3

Uda cactusii si curaae surplusul de pamant!

In final, poti adauga o nota proprie gradinii tale. Noi am ales sa folosim pietris si scoarta de copac pentru a crea cateva mici alei.

mini gradina cu cactusi

Te asteptam in Florariile Trias sau online sa achizitionezi cacusi & suculente dar si pamant special!

 

Poate te intereseaza si: Cum poti realiza chiar tu un aranjament cu plante suculente? Floraria Trias

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *