Publicat pe Lasă un comentariu

MAGNOLIA GRANDIFLORA, PLANTA CU FLORI URIASE SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

Magnolia Grandiflora este un gen de plante care aparține familiei Magnoliacee, cunoscuta ca deosebit de ornamentala. Genul Magnolia este originar din Asia, America de Nord si America Centrala și cuprinde circa 77 de Specii de arbori sau arbuști.

Origine

Magnolia Grandiflora este un gen de plante care aparține familiei Magnoliacee, cunoscuta ca deosebit de ornamentala. Genul Magnolia este originar din Asia, America de Nord si America Centrala și cuprinde circa 77 de Specii de arbori sau arbuști.

Magnolia Grandiflora este floarea oficiala a statului Louisiana (S.U.A.), unde poarta numele de Southern Magnolia.

Foarte potrivita pentru gradinile romanilor.

Magnolia Grandiflora este o planta din ce in ce mai iubita in Romania, pentru ca:

  • Este un arbore exotic foarte decorativ, cu coroana rotundă, deasă, ce ajunge la maturitate la o înălţime de 3-5 metri.
  • Ramane verde tot anul. Frunzele sale sunt superbe, mari de 10-15 cm, de formă ovoidală sau eliptică.
  • Face flori mari, superbe, alb-crem – acestea apar din iunie si continua pana toamna tarziu.
  • Nu este pretentioasa – poate fi plantata atat in gradina, cat si in ghivece pe balcon sau pe terasa; trebuie respectate doar cateva reguli de baza privind ingrijirea.
  • Rezista in gradina peste iarnain ciuda unor opinii, Magnolia Grandiflora poate rezista in gradina peste iarna, mai ales in conditiile marilor orase (Bucuresti, Oradea, Constanta, Timisoara, Arad, etc), trebuie doar protejata in perioadele de ger accentuat, mai ales arbustii tineri.

magnolia grandiflora 1

Sfaturi de ingrijire de la Floraria Trias:

Amplasare:

Magnolia Grandiflora se dezvolta cel mai bine in plin soare, insa poate sta si la semiumbra, cu mentiunea ca inflorirea nu va mai fi la fel de abundenta si spectaculoasa. Acesti arbusti se adaptează foarte bine in zonele urbane, unde temperaturile au tendinta de a fi mai ridicate, iar cladirile si gardurile ii feresc de vant si de ger – recomandam asadar sa fie plantate in vecinatatea caselor, daca se allege dispunerea lor in curte.

Udare:

Aceasta planta superba are rezistenta moderata la seceta, asadar nu trebuie sa ne ingrijoreze udarea – este suficient sa o udam saptamanal, insa trebuie sa avem grija ca apa sa nu stagneze la radacina (daca este in ghiveci).

magnolia grandiflora 2

Pamant si fertilizare:

Magnolia Grandiflora are nevoie de sol usor acid, bine aprovizionat cu apa. Recomandam adaugarea unui amestec de materii organice cum ar fi: bucati de scoarta de copac, compost, ingrasamant de frunze, ace de conifere, rumegus; toate acestea contribuie la eliberarea in sol de substante nutritive.

Trebuie sa o ajutam cu ingrasaminte nai ales in perioada de vegetatie – recomandam unul dintre fertilizantii Pokon urmatori:

magnolia grandiflora 3

Instructiuni de plantare:

Magnolia Grandiflora se planteaza primavara sau toamna ca arbust solitar, in zone insorite sau semi-umbrite, ferite de vant. Locul de plantare se alege astfel încat planta sa aiba suprafața echivalenta a unui cerc cu diametrul de 3 metri. Ghiveciul se inerseaza in apa cateva minute, dupa care se scoate usor planta din ghiveci si se aseaza in groapa pregatita, se acopera cu pamant astfel incat sa nu fie ingropata mai adanc decat a fost in ghiveci. A se evita deranjarea radacinilor atat in momentul plantarii, cat si in timpul lucrarilor de intretinere.

Vino in florariile Trias sau pe florariatrias.ro sa iei o Magnolia Grandiflora pentru casa ta, sau alege dintre zeci de alte plante cu flori.

magnolia grandiflora 4

Faci un comentariu sau dai un răspuns?