Publicat pe Lasă un comentariu

Inmultirea plantelor prin rasaduri sau seminte? Sfaturi de la Floraria Trias

Rasaduri

Rasaduri sau seminte? Sfaturi de la Floraria Trias

Am incercat sa plantez niste seminte de garofite in gradina dar operatiunea mea a devenit un esec total dupa ce am observat ca nu au iesit toate iar apoi s-au dezvoltat foarte greu” – ne-a spus o clienta fidela a florariei Trias.

 Inmultirea prin seminte este cea mai ieftina modalitate de inmultire a plantelor, fiind singura metoda prin care caracterele genetice pot fi transmise. In acelasi timp, semintele sunt usor de transportat si de depozitat, pana la plantare. Un aspect negativ al acestei medode este timpul si durata mare de germinare a semintelor.

Alte situatii care pot aparea folosind acest procedeu de inmultire: perioada in care se planteaza este si ea importanta de aceea trebuie consultat un calendar de gradina in care este scris momentul optim de plantare, ceea ce poate deveni complicat; vulnerabilitatea ridicata a plantelor la daunatori.

 Cand vine vorba de rasaduri, totul este mai simplu deoarece planta se poate transplanta direct in gradina ta sau pe balcon intr-un ghiveci/jardiniera. Rasadurile sunt mai comode pentru persoanele amatoare de gradinarit, care isi doresc o gradina ca in revistele de lifestyle.

          Rasaduri sau seminte? Sfaturi de la Floraria Trias

 Astfel, Floraria Trias vine in ajutorul dumneavoasta cu cateva sfaturi de ingrijire a rasadurilor dupa ce acestea au fost cumparate:

  • rasadurile sunt sensibile la socurile mari de temperatura, asa ca feriti-le de caldura excesiva sau de razele soarelui;
  • plantati mai multe plante intr-un ghiveci deoarece se simt bine impreuna, dar aveti grija sa nu le inghesuiti;
  • folositi pamant de calitate Pokon care are o compozitie echilibrata ce asigura o dezvoltare optima a tuturor plantelor de apartament si terasa;
  • udati-le imediat dupa plantare cu o cantitate suficienta de apa;
  • dupa aproximativ o luna de la plantare administrati in apa de udare ingrasamant concentrat lichid pentru plante cu flori.

Mai multe detalii puteti gasi in florariile Trias sau pe site, la sectiunea plante pentru gradina.

Lasă un răspuns