Publicat pe Lasă un comentariu

INGRIJIREA PLANTELOR PE TIMPUL IERNII – SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Ingrijirea plantelor pe timpul iernii

Iarna este anotimul in care plantele de apartament pot muri usor. Umiditatea scazuta, zilele scurte (lumina putina), temperaturile scazute, ne pun plantele la incercare. Floraria Trias iti vine in ajutor cu cateva sfaturi simple legat de ingrijirea plantelor pe timpul iernii.

                   

Lumina

Pe timpul iernii, soarele nu straluceste atat de mult iar nivelul luminii poate scadea cu pana la 50%. In acest caz, plantele de apartament care erau amplasate la o ferestra cu expunere estica sau nordica trebuie mutate la o ferestra cu expunere sudica sau vestica. Dealtfel, plantele care erau aflate langa ferestrele cu expunere vestica si sudica pe timpul verii si care aveau nevoie de lumina filtrata, pe timpul iernii se bucura de o cantitate suficienta de lumina.

Prin urmare:

  • Muta plantele cat mai aproape de ferestre
  • Curata ferestrele pentru a permite luminii sa ajunga la plante
  • Muta plantele in locuri luminoase
  • Sterge frunzele plantelor cu o laveta

Temperatura

Majoritatea plantelor de apartament sunt plante tropicale care prefera temperaturi 18-24 grade C pe timpul zilei si cu aproximativ 10 grade C mai putin, pe timpul noptii. Pentru multe plante temperaturile sub 10 grade C pot fi fatale. Astfel:

  • Evita amplasarea plantelor in locuri racoroase sau aproape de sursele de caldura
  • Asaza ghiveciul la distanta de cativa cm fata de fereastra

Apa

Cea mai comuna problema in ingrijirea plantelor pe timpul iernii este udarea excesiva. Aproape toate plantele au nevoie ca inainte de udare pamantul de deasupra (2-3 cm) sa fie uscat.

Taieri

Ciupeste varfurile pentru a stimula ramnificarea.

Transplantare

Majoritatea plantelor se transplanteaza primavara sau vara. Exceptie fac plantele lemnoase care intra in perioada de dormans. Transplantati fara grija, folosind pamantul Pokon in functie de tipul plantei. Poti folosi: Pamantul Pokon pentru Citrici sau Pamantul universal de la Pokon.

Fertilizare

Doar unele plante trebuie fertilizate pe timpul iernii. Cititi cu atentie despre nevoile plantelor inainte de  le fertiliza.

Floraria Trias recomanda folosirea ingrasamintelor de la Pokon. Calitatea premium a ingrasamintelor, ne-a convins si astfel am ajuns sa utilizam in toate Florariile Trias ingrasamintele de la Pokon. Acestea sunt disponibile in mai multe variante in functie de tipul plantelor:

Te asteptam in Florariile Trias sau pe site sa-ti alegi produsele perfecte pentru ingrijirea plantelor iarna!

 

Surse foto: florariatrias.ro

Lasă un răspuns