Publicat pe Lasă un comentariu

IMPATIENS, FLOAREA CARE ADUCE SPOR IN CASA SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

Impatiens sau Sporul Casei este o planta foarte populara, deoarece:

  • infloreste mare parte a anului (de primavara devreme pana toamna tarziu);
  • face flori superbe, multe si intens colorate in rosu, roz, alb, galben sau bicolore;
  • este usor de cultivat, de ingrijit si rezistenta la boli.

Se spune ca a primit denumirea de Impatiens (cea nerabdatoare) sau Sporul Casei atat pentru bogatia si graba cu care infloreste mereu, dar si pentru ca fructele plantei pocnesc la cea mai mica atingere, imprastiind semintele.

Impatiens nu este o planta dificila, dar trebuie sa cunosti si sa respecti cateva aspecte despre ingrijirea sa, prezentate de catre Traian Saplacan de la Floraria Trias.

IMPATIENS

Sfaturi de ingrijire de la Floraria Trias – Traian Saplacan:

Amplasere :

Impatiens este o planta sezoniera, perioada de inflorire incepe primavara si se termina toamna tarziu. Impatiens sunt plante de exterior. Pot fi crescute in gradina sau pe terasa / balcon si pot fi puse intr-un loc cu soare indirect sau semiumbra. Daca in mod normal Sporul Casei prefera umbra si racoarea, poti gasi in florariile Trias un soi care rezista la soare, denumit de catre partenerii greci Sun Impatiens.

Udare:

Impatiens trebuie udata constant: pamantul sa fie in permanenta umed, dar bine drenat, de aceea se recomanda sa puneti un strat subtire de hidrogranule POKON pe fundul ghiveciului inainte de plantare astfel realizandu-se udarea optima a plantei, fara riscul putrezirii radacinilor. In timpul verii se vor uda in fiecare zi dimineata sau seara; pot fi si pulverizate cu apa. In perioada rece, se reduce cantitatea de apa, astfel incat pamantul sa se usuce la suprafata pana la urmatoarea udare.

 

Fertilizare:

Pentru a ajuta planta in perioada de crestere si de inflorire, recomandam aplicarea unui ingrasamant special pentru plantele cu flori (sau universal) o data pe saptamana:

 

Inmultire: Se poate face prin seminte sau butași de 10 cm, taiati din varful crengilor viguroase, care se planteaza in substrat cu turba si nisip mereu umed pana cand incep sa se dezvolte muguri noi, apoi se transplanteaza in ghivece.impatiens

Sfaturi de la Floraria Trias:

  • Impatiens Noua Guinee incepe sa dezvolte tulpini inalte, mai ales la sfarsitul verii; pentru a corecta forma coroanei si a incuraja ramificarea, ciupiti o treime de la varf. In acelasi timp, operatiunea va duce la aparitia altor flori.
  • Pe timpul iernii, Sporul Casei trebuie ferita de frig (minim 5-10 grade), caz in care poti avea surpriza sa te rasfete cu flori si in sezonul rece.Impatiens Noua Guinee Grecia
  • Vino in florariile Trias sau comanda Impatiens sau alte plante cu flori, fertilizanti si ghivece pe www.florariatrias.ro.
Lasă un răspuns