Publicat pe Lasă un comentariu

GAULTHERIA – DECOR SUPERB PENTRU CASA SI GRADINA SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

Gaultheria este o planta perena, sub forma de arbust pitic, vesnic verde, originara din America de Nord si cea de Sud, de unde si numele de American Evergreen. In Europa, cel mai cunoscut soi este Gaultheria Procumbens, pe care il gasiti in florariile Trias si pe florariatrias.ro.

gaultheria 1

Iata doar cateva dintre motivele pentru care Gaultheria este atat de iubita:

Este arbustul ideal pentru a avea o gradina plina de viata si colorata tot timpul anului, decorand prin florile si fructele sale deosebite:

  • din iunie pana in august, produce flori campanulate parfumate, in forma de clopotei, de culoare roz sau rosie.
  • dupa inflorire, Gaultheria produce din abundenta fructe superbe de culoare rosie, care rezista mult timp. Acestea in contrast cu frunzișul verde intens stralucitor, creeaza un ansamblu minunat.

gaultheria 2

Rezistenta mare la frig

(pana la temperaturi de -35 grade Celsius), astfel incat poate decora superb gradinile chiar si iarna.

Poate fi cultivata atat in gradina (recomandat), cat si in ghiveci, pentru a decora spatiile interioare, mai ales in perioada Sarbatorilor de Iarna.

gaultheria 3

Se multumeste cu o ingrijire simpla – vezi sfaturile Floraria Trias, prezentate de catre Traian Saplacan:

AMPLASARE:

Cerintele plantei fata de lumina nu sunt mari, aceasta reactionand bine atat la soare, dar si la semiumbra.

TEMPERATURA:

Asa cum spuneam mai sus, Gaultheria Procumbens nu se teme de iarna, rezistand la temperaturi de pana la minus 35 grade Celsius.

UDARE:

In perioada calda a anului, udarile se fac moderat, lasandu-se pamantul sa se usuce la suprafata. In sezonul rece, udarea se face sporadic.

gaultheria 4

TRANSPLANTARE, PAMANT SI FERTILIZARE:

In primul rand, se recomanda schimbarea ghiveciului si a substratului imediat dupa achizitia plantei.  La schimbarea ghiveciului, se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decat vasul initial si un substrat amestec pentru plante de apartament.

Fertilizarea se recomanda a fi facuta mai ales in perioada de inflorire, cu ingrasaminte speciale din gama Pokon, care se pun in apa de udare, cum sunt:

INMULTIRE:

Gaultheria Procumbens se inmulteste prin seminte, prin butasi semilemnificati sau prin divizarea tufei.  In cazul primei variante, semintele se colecteaza de la fructele bine coapte, se curata bine, se usuca si se sadesc in sol dupa ultimul inghet.

gaultheria 5

Vino in florariile Trias sau comanda pe www.florariatrias.ro Gaultheria sau alte plante cu flori, care iti vor infrumuseta casa si viata.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?