Publicat pe Lasă un comentariu

FLORI DE BALCON, TERASA SI GRADINA – RECOMANDARI DE LA FLORARIA TRIAS.

Featured Video Play Icon

De ce iubim plantele cu flori de balcon, terasa si gradina?

Pentru ca fac minuni pentru starea noastra de spirit! Florile la ghiveci vor transforma aceste spatii in locuri perfecte pentru a te relaxa dupa o zi de munca sau pentru a savura o cafea dimineata. Asa cum ne arata Ciprian Saplacan – Floraria Trias – poti crea o atmosfera unica, plina de culoare si parfum, folosind cateva dintre cele mai populare si versatile flori pentru balcon si gradina:

muscate zonale landscape

 

 1. MUSCATELE

  sunt plante cu flori foarte frumoase, colorate si parfumate, perfecte pentru exterior. Ele sunt iubite in lumea intreaga pentru ca dau viata spatiului exterior, fiind cultivate in ghiveci sau ca plante decorative pentru gradini si terase.

Muscatele prefera soluri bine drenate si locuri insorite, fiind rezistente la seceta, mai ales daca le ajuti cu un ingrasamant de lunga durata precum CONURILE INTELIGENTE POKON. Pentru ca nu necesita ingrijire speciala, sunt florile ideale pentru cine doreste sa adauge frumusete si parfum pe balcon sau in gradina.

panselute viola landscape

 1. PANSELUTELE

  ne demonstreaza ca si spatiile mici (pervaz, balcon) pot fi transformate in oaze de frumusete. Cu florile lor mici si delicate, cu petale rotunjite si culori vii (de la roz, mov, rosu, galben, pana la albastru sau alb), aceste flori sunt frecvent utilizate atat pentru jardinierele apartamentelor, dar si pentru decorarea gradinilor.

Considerate un simbol al primaverii si al optimismului, PANSELUTELE sunt apreciate pentru frumusetea lor deosebita si pentru faptul ca sunt usor de ingrijit; ele prefera un sol umed si racoros, cu o expunere partiala la soare.

petunia lanscape

 1. PETUNIILE

  sunt o alegere populara pentru balcoane si gradini, datorita florilor colorate si elegante, disponibile intr-o varietate de nuante: roz, mov, rosu sau alb. Aceste flori sunt relativ usor de intretinut – au nevoie de soare si de un pamant bine drenat. PETUNIILE pot fi crescute cu usurinta in ghivece sau in jardiniere – odata ce sunt plantate, mai au nevoie doar de udare regulata si de un fertilizant potrivit, asa cum este POKON INGRASAMANT LICHID PENTRU PLANTE DE TERASA SI BALCON.

plante de terasa si balcon tagetes

 1. TAGETES

  , cunoscute si sub numele de CRAITE, aduc frumusete oricarui spatiu exterior, prin florile lor vesele si colorate. Pe langa culorile lor vii, precum portocaliu, galben si rosu, TAGETES sunt apreciate pentru capacitatea de a respinge insectele daunatoare, fiind adesea utilizate ca plante companion in gradinile organice. Aceste superbe flori de balcon si gradina sunt usor de intretinut – se bucura de soare si de udari regulate.

 

Craitele se planteaza primavara. Ai grija sa le lasi spatiu suficient de dezvoltare pentru cand vor creste, deci nu le planta la distanta mai mica de 20 de cm intre ele. Daca le plantezi in jardiniere, alege un loc insorit, aerisit si foloseste pamant universal de buna calitate de la POKON.

plante de terasa si balcon hortensia

 1. HORTENSIILE

  – Hydrangea sunt plante frumoase si decorative, apreciate pentru inflorescentele bogate si spectaculoase in nuante de roz, albastru, violet si alb. Ele prefera solurile umede si bogate in substante nutritive. Hortensiile sunt foarte populare in gradinile din toata lumea, fiind ideale pentru amenajarea spatiilor verzi din curtile caselor, dar si a parcurilor. Ele pot fi cultivate si ca plante de balcon si terasa, in ghivece mari sau in jardiniere.

flori plante balcon si gradina crizantema

 1. CRIZANTEMELE

  sunt o alegere populara pentru terase si gradini, datorita florilor colorate si disponibile intr-o varietate de dimensiuni si forme. CRIZANTEMA este usor de intretinut: are nevoie de un sol fertil si bine drenat si de soare direct, preferabil amplasata pe terase sau direct in gradini. CRIZANTEMA este plantata in mod ideal primavara, chiar daca va inflori vara si in timpul toamnei, dupa ce si va dezvolta sistemul radicular ce o va ajuta in timpul iernii.

 

Florile de balcon si gradina sunt o modalitate minunata de a adauga frumusete, culoare si viata spatiului exterior. Ele  pot transforma o terasa plictisitoare sau o curte fara personalitate intr-un colt de rai plin de farmec si energie pozitiva.

Exista o mare varietate de flori potrivite pentru balcon, terasa si gradina, astfel incat sa poti alege intotdeauna cele mai bune optiuni pentru gusturile, bugetul si nevoile tale. Trebuie doar sa vii sa alegi in florariile Trias sau sa comanzi pe site florariatrias.ro.

 

 

 

Credits photo: Floraria Trias, Ryeland, Pixabay

 

 

 

 

Lasă un răspuns