Publicat pe Lasă un comentariu

DRACAENA MARGINATA, ARBORELE DRAGON SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

Dracaena planta usor de ingrijit

Dracaena este una dintre cele mai cautate plante de casa / de terasa din lume (chiar si de gradina in zonele calde). Atunci cand isi aleg o planta, majoritatea oamenilor sunt interesati mai mult de aspectul ornamental decat de utilitate. Afla de la Floraria Trias principalele motive pentru care Dracaena este planta perfecta pentru uz interior, precum si cateva sfaturi utile despre ingrijirea sa:

Dracaena Marginata este o planta exotica ce decoreaza superb prin frunze, originara din Africa Tropicala, de unde si numele de Madagascar Dragon Tree sau Arborele Dragon.

De ce este Dracaena o planta atat de populara? Avem mai multe motive care fac din ea o planta ideala pentru apartament:

 • Aspectul exotic, de <palmier de apartament>, al acestui arbust de talie medie, cu frunze in forma de sabie, care decoreaza superb orice incapere;
 • Ingrijire usoara: Arborele Dragon este o planta desertica la origine, nepretentioasa, ce necesita o ingrijire minima – mai degraba trebuie evitate niste greseli de baza;
 • Este un filtru de aer (absoarbe mirosurile neplacute si chimicalele din aer) si o sursa de oxygen pentru casa in care se afla;
 • Se dezvolta foarte frumos si in mediu de interior – poate ajunge la intaltimi de 2-3 metri si 1,5 metri frunzisul.

 

 

Dracaena Marginata Arborele Dragon
Dracaena Marginata Arborele Dragon

Sfaturi de ingrijire de la Floraria Trias:

 

Amplasare:

Dracaena Marginata prefera pozitionarea in locuri luminoase, dar ferite de bataia directa a soarelui (care ii poate provoca arsuri pe frunze) si de curentii de aer. Vestea buna este ca planta tolereaza bine si locurile umbrite . Acesta fiind motivul pentru care multe persoane o aleg pentru apartamentele lor fara multa lumina naturala sau pentru spatii de birouri.

Udare:

Apa este foarte importanta pentru Dracaena, fiind totodata si aspectul cel mai sensibil, la care trebuie sa fim atenti: excesul repetat de apa poate duce la moartea plantei.

Asadar, udam planta usor de jur imprejurul tulpinilor, pe toata suprafata pamantului, cam o data pe saptamana. Aruncam excesul de apa din farfurie dupa cateva minute. Ideea este ca substratul sa raman reavan, mai ales in perioada calda din an, dar lasam suprafata pamantului sa se usuce intre doua udari.

Recomandam pulverizarea frunzelor cu apa, mai ales la Dracaena Marginata Bicolor, careia aerul uscat din camera ii dauneaza.

Dracaena Marginata Arborele Dragon
Dracaena Marginata Arborele Dragon

In sezonul rece, reducem frecventa udarilor la jumatate, dar putem continua pulverizarea frunzelor cu apa decalcifiata.

 

Pamant si fertilizare:

Dracaena Marginata prefera un pamant afanat si permeabil, care sa permita apei sa circule, cum este Pamantul Universal de la Pokon, cu are o compozitie echilibrata ce asigura o dezvoltare optima a tuturor plantelor de apartament si terasa.

Planta trebuie fertilizata o data la doua saptamani de primavara pana toamna. Martie – octombrie si o data pe luna in sezonul rece noiembrie – februarie. Cu ingrasaminte speciale pentru plante decorative prin frunze, precum:

 • Pokon lichid concentrat plante verzi se pun 10ml intr-un litru de apa de udat, pentru o dezvoltare excelenta a plantelor.
 • Pokon batoane ingrasamant plante verzi – este un fertilizant gata pregatit, ce se aplica prin inserarea betisoarelor in pamantul din ghiveci; prin udare, betisoarele elibereaza substante nutritive la radacini timp de 3 luni, hranind astfel plantele.
 • Dracaena Marginata Arborele Dragon
  Dracaena Marginata Arborele Dragon

Inmultire:

Prin butasi de tulpina – se sectioneaza tulpina de la baza frunzelor si se introduce direct in pamant putin umezit.  Pe taietura plantei mama se aplica un pic de ceara de lumanare, pentru a se vindeca mai repede. De aici planta se va ramnifica. Se poate inmulti si prin marcotaj.

Recomandari Floraria Trias:

 • Transplantarea plantei se face primavara, cam la 2-3 ani, intr-un ghiveci mai mare, schimband pamantul.
 • Pentru un aspect placut al frunzelor, recomandam stergerea lor cu o carpa curate inmuiata in bere.
 • Varful frunzelor se usuca daca sunt atinse prea des sau daca aerul din incapere este prea uscat.

 

Dracaena marginata 2 tulpiniTe asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa achizitionezi o dracaena, pentru orice interior modern!

 

Surse foto:https://www.crocus.co.uk/ , Pinterest.com ,florariatrias.ro .

Lasă un răspuns