Publicat pe Lasă un comentariu

DIEFFENBACHIA – PLANTE EXOTICE IN CASA TA SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

Dieffenbachia este un soi de plante tropicale din familia Araceae, originare din America Centrala (Mexic, Caraibe) si America de Sud. In Romania, aceste plante sunt iubite datorita aspectului frunzelor, care au un colorit deosebit (pete sau dungi albe). Fiind dispuse ca plante decorative de interior, in ghivece (nu rezista afara la clima noastra) si decorand superb orice incapere.

Dieffenbachia sunt plante perene, erbacee; unele specii au aspect de tufa, iar altele au o tulpina inalta si groasa, pe care frunzele sunt dispuse alternat.

Traian Saplacan de la Floraria Trias ne prezinta cateva sfaturi de ingrijire pentru Dieffenbachia:

Amplasare:

Dieffenbachia prefera un loc luminos – mai ales pentru un aspect frumos al frunzelor, dar ferit de bataia directa a soarelui. In locurile partial umbrite, frunzele isi pot schimba culoarea de la galben spre verde pal. Temperatura ideala se situeaza in jur de 20 grade Celsius in perioada de primavara – toamna. Iarna nu trebuie sa scada sub 10 grade Celsius, planta necesitand aer cald si lumina.

Udare:

Pentru ca Dieffenbachia prefera un substrat reavan, aceasta se uda pana la imbibarea pamantului cu apa, dar numai dupa ce s-a uscat bine suprafata solului. Surplusul de apa ramas in tavita ghiveciului se arunca.

Pentru pastrarea umiditatii dorite de Diffenbachia, se recomanda pulverizarea regulata cu apa a plantei, in special iarna, cand, din cauza caloriferelor, umiditatea din camere scade. Pentru a indeparta praful de pe frunze, planta se poate spala la 2-3saptamani cu dusul.

Pamant si fertilizare:

Substratul preferat este un pamant afanat, poros, care sa permita atat buna drenare a apei, cat si dezvoltarea radacinilor si, implicit, a plantei. Recomandam asadar pamantul universal POKON pentru plante de apartament, plus stratul de drenaj necesar pe fundul ghiveciului.

Dieffenbachia trebuie hranita cu fertilizant special pentru plante verzi POKON  o data la doua saptamani, incepand de primavara devreme si pana toamna tarziu, cu o pauza iarna. Pentru acest lucru, puteti alege intre urmatorii fertilizanti Pokon, speciali pentru plantele decorative prin Frunze:

  • Ingrasamant lichid concentrat Pokon plante verzi – se dizolva 10ml intr-un litru de apa, cu care se uda plantele;
  • Batoane de ingrasamant Pokon plante verzi– 24 bucati – se infig in pamant si elibereaza lent substantele nutritive, avand o perioada de actionare de 3 luni, ceea ce inseamna ca astfel vei scapa de grija fertilizarilor repetate.

Inmultire:

Se poate face pe tot parcursul anului si se realizeaza prin butasi de minim 10 cm din tulpina plantei adulte de Diffenbachia. Acesti butasi se pot pune la inradacinat in vase cu apa (mai ales butasii din varf) sau intr-un amestec format din turba si nisip. Dupa ce formeaza radacini (aproximativ 2 luni), puii se planteaza in ghivece cu pamant universal de la Pokon.

 

 

Vino in florariile Trias sau comanda pe florariatrias.ro superbe  Diffenbachia sau alte Plante Decorative prin Frunze, care sa aduca frumusete si energie pozitiva in casa ta.

Lasă un răspuns