Publicat pe Lasă un comentariu

DESPRE FUCHSIA (CERCELUS) CU TRAIAN SĂPLĂCAN SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

Fuchsia, cunoscuta la noi dupa numele de Cercelus (datorita formei deosebite a florilor sale) este o planta deosebit de frumoasa, originara din America Centrala si de Sud, unde ajunge de marimea unui arbust (3 metri inaltime).

In Europa, Fuchsia este foarte populara prin frumusetea deosebita a florilor sale, fiind adaptata insa doar la ghiveci, deoarece nu rezista la inghet.

Iubitorii de flori pot alege dintr-o varietate de culori ale Cercelusului, in functie gust. Ca si fapt divers, s-a observant ca speciile cu flori portocalii sau rosii sunt mai rezistente la caldura decat cele cu flori albe sau albastre .

Daca are parte de conditiile dorite, Fuchsia rezista ani buni si este o planta ideala, care decoreaza superb apartamentul, terasa sau balconul, bucurandu-ne de flori minunate aproape continuu – de aceea, este una dintre cele mai dorite plante de balcon si terasa.

fuchsia cercelus -1

Amplasare Fuchsia:

Fuchisa se poate amplasa in interior (aproape de ferestre), pe balcon, pe terase sau in gradina. Cercelusul iubeste soarele, dar cu masura. Ca planta de interior, Fuchsia trebuie dispusa langa o fereastra orientata spre est, vest sau sud, dar nu in lumina directa a soarelui de amiaza. Vara o puteti scoate afara, dar nu uitati ca Cercelusului nu ii place caldura mare si umiditatea. In general, Fuchsia prefera o temperatura de 15 – 24 grade Celsius in timpul zilei si cam cu 10 grade Celsius mai putin pe parcursul noptii. Temperaturile scazute din timpul noptii sunt foarte importante primavara devreme, cand Cercelusul incepe sa inmugureasca. Aceasta planta nu mai infloreste cand temperatura medie de pe tot parcursul zilei creste peste 25 grade Celsius.

Udare si fertilizare:

Pe langa penumbra, Fuchsia prefera pamantul umed, fertil si bine drenat. De aceea, udarea trebuie relizata cu regularitate. Folosind o cantitate moderata de apa, iar intre doua udari solul trebuie lasat sa se usuce. Udarile se fac la aproximativ 2-3 zile in perioada de dezvoltare. A se evita apa in farfurie, excesul de apa la nivelul radacinilor duce la putrezirea lor si a plantei. Toamna, udati mai rar si cu cantitati din ce in ce mai mici de apa, ca sa pregatiti planta pentru repausul de iarna.

In perioada de crestere a Cercelusului, se recomanda administrarea de ingrasamant Pokon pentru plante decorative prin flori o data la doua saptamani, incepand din primavara pana in toamna, sau se pot folosi batoane de ingrasamant Pokon cu eliberare lenta pentru plante decorative cu flori, care se infig in pamant, au o perioada de actionare de 3 luni si astfel vei scapa de grija fertilizarilor repetate. Opriti fertilizarea cam cu 2 saptamani inainte de a o aduce in casa, inaintea primului inghet. 

fuchsia cercelus 2

Recomandari Floraria Trias:

Pentru Fuchsia, inmultirea se face primavara prin seminte sau prin butasi, asa cum poti vedea in film.

Schimbarea ghiveciului si a pamantului de flori se recomanda a se face imediat dupa terminarea perioadei de inflorire sau primavara devreme, cand apar noile frunze. Se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decat ghiveciul initial.

Toamna, plantele foarte mari pot fi taiate. Peste iarna, trebuie sa le asiguri Cercelusilor o temperatura de 4 -10 grade Celsius. Si sa ii uzi atat cat sa nu se usuce complet pamantul din ghivece. Primavara, Fuchsia se muta intr-un loc mai cald, mai luminos si trebuie udata regulat. Primavara si vara, poti rupe varful fiecarei ramuri noi care are deja 2 seturi de frunze. Daca vrei ca planta sa aiba un aspect mai bogat.

Te asteptam in florariile Trias sa iti alegi Fuchsia preferata sau alte plante de tersasa si gradina.

De asemenea, trimitem prin curier in toata tara, poti comanda pe www.florariatrias.ro

fuchsia cercelus 3

Lasă un răspuns