Publicat pe Lasă un comentariu

DESCOPERA MINUNATA LUME A FLORILOR LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

In luna martie a fiecarui an, la Floraria Trias, este saptamana cu cele mai multe si mai frumoase flori. Peste tot flori, flori pe trotuar, flori in vitrine, magazine pline cu flori. Te opresti, le privesti, le admiri apoi intri si cumperi. De la un minuscul ghiveci pana la un aranjament floral impresionant, poti sa alegi orice. Descopera minunata lume a florilor!

Undeva la iesirea din Bucuresti, aproape de Gradina Zoologica, pe strada Alexandru cel Bun, la nr. 19, amatorii de frumos pot gasi o sera de 2500 mp si sute de mii de plante gata de a fi cumparate si apoi regasite pe balcoane, in case, birouri , gradini si parcuri. Pe tablita de la intrare scrie cu litere mari TRIAS: un nume cunoscut, recunoscut si respectat in Bucuresti, in tara si in afara ei. Numele Trias provine chiar de la parintii ei: Ria si Traian Saplacan.

descopera minunata lume a florilor

In aceasta luna, aici se lucreaza zi lumina sau chiar mai mult daca este nevoie. Totul este organizat, anticipat, planificat, supravegheat si analizat. Oriunde privesti o vezi pe Ria, nimic nu-i scapa. Pentru ea cel mai mic detaliu conteaza si poate face diferenta. E un dute-vino cu sens; fiecare membru al echipei stie ce are de facut. Nicio miscare nu e in plus, nici una in minus.

descopera minunata lume a florilor

Seara, cand termometrul arata cateva grade sub 0, florile sunt puse la adapost, in sera, unde conditiile de temperatura, lumina si umiditate sunt bine controlate. Dimineata sunt duse in gradina exterioara, unde le astepta razele spoarelui de primavara. Toate aceste lucruri se intampla zi de zi, seara de seara, dimineata de dimineata.

Florile sunt pastrate in cea mai buna stare pentru ca apoi sa porneasca spre client, spre magazine sau spre colturile din sera amenajate ca spatii de productie, acolo unde prind viata zecile de mii de aranjamente florale. Ria stabileste modelele, formele, culorile si o face cu bun gust, indemanare si mai ales cu dragoste.

 

Pentru Ria si Traian Saplacan, lumea florilor este lumea lor dar este si afacerea lor

O afacere de familie inceputa in anul 2000. A fost mai intai o terasa plina cu flori in fata unui bloc oarecare, apoi un chiosc cu cateva sute de ghivece undeva intr-o piata bucuresteana.

 

 

Repede, a venit admiratia trecatorilor si odata cu ea dezvoltarea afacerii. Acum, pentru Ria si Traian o afacere eficienta inseamna dincolo de sera de la Voluntari, o retea formata din 16 magazine in Bucuresti si Constanta, cu suprafete generoase, dotari moderne, design cald, atargator dar si magazinul online ale carui vanzari cresc an de an cu procentaje cuprinse intre 200 si 300%. De la cei 10.000 dolari investiti in chioscul de debut, Trias are astazi o cifra anuala de afaceri de cateva milioane de euro.

descopera minunata lume a florilor

La sera Trias, florile, majoritatea covarsitoare, plante vii in ghivece, vin si pleaca. Vin de la producatori autohtoni si din import din tari precum: Grecia, Italia, Belgia si mai ales din Olanda.

 

Saptamanal, Traian, cot la cot cu un broker olandez tranzactioneaza la bursa de langa Amsterdam, cea mai mare bursa de flori din lume. Peste 60% din piata mondiala a florilor se misca aici. Chiar daca pare usor, butonul pentru tranzactionare trebuie apasat in secunda potrivita. Totul se intampla rapid si in tacere. Licitatia porneste de la un pret maxim si scade atunci cand cineva cumpara. Experienta, intuitia, cunoastrea foarte buna a cererii pietei din Romania, il fac sa apese butonul la momentul propice. Filozofia aplicata este simpla: volum mare – pret mic!

O data sau de doua ori pe saptamana, la Trias sosesc tiruri cu plante proaspete

La Floraria Trias gasesti plante cunoscute sau mai putin cunoscute de catre iubitorii de plante la ghiveci. Atunci cand soseste un import, sera se transorma parca intr-un furnicar.

descopera minunata lume a florilor

 

Ria si Traian Saplacan au un anume stil de management. Cei doi practica un mod de conducere bazat pe afectiune care vine insa la pachet cu fermitatea, seriozitatea si grija constanta pentru caliatate. Criteriile de selectie a personalului sunt doua si pot parea surprinzatoare: potentialul afectiv si buna logica. De-a lungul timpului s-a format o echipa admirabila cu oameni iubitori, sociabili, implicati, priceputi, indemanatici, cu idei originale si rezultate pe masura.

Aprecierile constante venite de la prieteni, cunoscuti, clienti fideli sau ocazionali, de la organizatii si organisme de profil, de la media si nu in ultimul rand de la autoritati, au reprezentat o recunoastere ce a stimulat dorinta de a creste a familiei Trias.

 

Vizioneaza videoclipul integral AICI si descopera minunata lume a florilor!

 

 

Lasă un răspuns